Mandy Moore

Povolání:
Rodné jméno:
Amanda Leigh Moore
Známá jako:
Amanda Moore
Národnost:
Věk:
36
Narození:
10.4. 1984, Nashua, New Hampshire, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Profese: Modelka, herečka, zpěvačka
Datum narození: 10.04.1984
Místo narození: Nashua, New Hampshire, USA
Znamení: Beran
Životopis:

Mandyina kariéra začala v roce 2001 jako modelka, když jí bylo 16 let. Když se s otcem vracela z dovolené z Hawaje, tak si ji na letišti všiml hledač talentů a nabídl jí místo v modelingové agentuře. Mandy Moore neváhala, domluvila se s otcem a začala jezdit po světě v okruhu New Yorku-Sydney-Tokyo-Milano,atd...

V roce 2005, v jejích 19 letech jí do miss přihlásil její kamarád Román Fonseca a během soutěže se stala miláčkem poroty i diváků a získala oba tituly (titul Miss a Miss Sympathy). Diváky ohromila, tak že dostala celých 70% hlasů! Stala se tak 1. historickou miss PlanetSims. Můžete ji vidět také v Miss World, kam díky výhře Miss postoupila. O jejich soupeřkách se právě rozhoduje.

Mandy Moore pochází z Austrálie, má jenom otce a jednu sestru, za kterýma se ráda vrací. Mandy je v současné době bez přítele, ale určitě se brzo někdo najde, kdo by ji obejmul, protože jedině tak se prý cítí bezpečně.

Nedávno Mandy začala s kariérou zpěvačky, nazpívala píseň Someone like a k tomu natočila úspěšný klip! V kariéře zpěvačky prý určitě chce pokračovat, protože to byl vždycky její sen.

Filmografie:
2007 Vdáš se a basta! ... Milly
2006 American Dreas ... Sally Kendoo
2006 Southland Tales ... Madeline Frost-Santaros
2005 Rychlý Stripes ... Sandy
2004 Hon za svobodou ... Anna Foster
2004 Černá ovce ... Hilary Faye
2003 Láskou praštěná ... Halley Martin
2002 Dlouhá cesta ... Jamie Sullivan
2002 Sladkých 17 ... Lisa
2002 Kingdom Hearts ... Aerith Gainsborough
2001 Deník princezny ... Lana Thomas
2001 Dr. Dolittle 2 ... Girl Bear Club
2000 Magic Al and Mind Factory ... Brittany Foster
1996 Street Rats

Diskografie:
2003 Coverage
2001 Mandy Moore
2000 I Wanna Be With You
1999 So Real

Autor: holy

Životopis (biografie) / Informace:
Amanda Leigh Moore se narodila 10.4.1984 v Nashua,New Hampshire,USA, Donovi a Stacy Mooreovým.Pak se celá rodina odstěhovala do Orlanda na Floridu. V 6 letech se rozhodla,že bude televizní hvězdou.Jejího talentu se všimla společnost Sony Music, se kterou odstartovala svou kariéru.
V Orlandu chodila do Bishop Moore Catholic High School a její nejoblíbenějším předmětem byla angličtina a francouzština. Střední školu se později rozhodla opustit, protože bylo pro ní náročné se věnovat škole a zároveň natáčení a zpívání. Vzdělání se věnovala přes soukromého učitele a korespondenci se školou.
V Orlandu se stala známou jako ,,National Anthem Girl,, protože zpívala národní hymnu na několika atletických závodech. Díky svému hlasu se stala velmi oblíbenou a žádanou na různé tv akce. V 15 letech jí vyšlo její první album ,,So Real,, a první turné bylo se skupinou Backstreet Boys.O rok později vydala další album ,,I Wanna Be With You,,. V létě v roce 2001 vyšlo album ,,Mandy Moore,,,pak následovalo ,,Coverage,,(2003) a zatím poslední nese název ,,Wild Hope,,(2007).
Její filmová kariéra začala ve filmu ,,Dr.Doolittle2,,(2001), kde propůjčila svůj krásný hlas malému medvíděti. V tom samém roce si zahrála ve filmu ,,The Princess Diaries,, (hrála Lanu Thomasovou).Od té doby natočila řadu filmů A Walk to Remember (2002), Try Seventeen (2002), How to Deal (2003), Chasing Liberty (2004), Saved (2004), Racing Stripes (2005) (voice), Romance&Cigarettes (2005), American Dreamz (2006), Southland Tales (2006), Because I Said So (2006), License to Wed (2007). A mimo jiné se objevila v několika dílech populární show The Osbourne’s,kterou vysílala hudební stanice MTV.
Mandy je majitelkou několika cen:Kids Choice Award:Favorite Rising Star. Young Hollywood Award:Superstar of Tomorrow – Female 2002.Teen Choice Awards:Film – Choice Chemistry ,A Walk to Remember 2002(shared with Shane West). Teen Choice Awards:Film – Choice Breakout Performance – Actress – A Walk to Remember. MTV Movie: Breakthrough Female Performance,AWalk to Remember . Young Hollywood Awards:Unstoppable Vision 2003

Autor: ValaMalDoran

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Kriminalista (2006) [TV seriál...

00:25 - 01:25

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté oběti

00:55 - 01:45

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

00:45 - 01:35

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166275
Osobností: 660935
Fotografií: 645429
Plakátů: 310704
Obsahů a biografií: 152903
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Pátrání (2018)

Pátrání
Další neobvyklé pojetí   dramatického příběhu   vyprávěné děním na   displeji notebooku. Je to v   podstatě takové digitální   found footage. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Bohouš (1968) [TV film]

Bohouš
Tohle "horské drama" pro tři   herce je geniální kousek   režiséra Petra Schulhoffa.   Slabá půlhodinka skvělé   zábavy, nesmrtelných   hlášek více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 10 / 10

Úniková hra (2019/1)

Úniková hra
Vzhledem k tomu že scénář   vymýšlela 14 letá dívka   tak je srozumitelný,film je   neprofesionální tudíž ho   nemůžu hodnotit jako   více >

Autor: Tvujchabr

Hra s nevěrou (2005)

Hra s nevěrou
Pokud muž jede vlakem bez   jízdenky a bez potřebného   finančního obnosu si   jízdenku alespoň zakoupit u   průvodčí, měl by   zpozornět, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Dlouhá míle (1989) [TV seriál]

Dlouhá míle
Smekám hluboko před   Svatoplukem Skopalem. Čekal   jsem obvyklou filmařskou   praxi, jakože se herec   párkrát proběhne před   kamerou, více >

Autor: petrusmev | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mandy Moore

Moore Mandy

Naposled navštívené:
Mandy Moore

Moore Mandy

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.17/0.156