ohodnotit

Vlastníci [DCP]

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
21.11.2019
„Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí.“

Komentáře k filmu Vlastníci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Zatímco jiné filmy roku 2019   předvedly, jak se dá zprasit   luxusní předloha do   nicneříkajícího díla   (Poslední aristokratka),   Vlastníci jsou naopak   dokonalou ukázkou, že z   poměrně banálního tématu   se dá vykřesat   nadstandardní zážitek.
TomSesi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2020
Drsná realita
Nevím, zda se smát či   brečet, film velmi   výstižně vykresluje lidskou   povahu a realitu.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2020
Uff..super
Podtitul "Komedie pro ty,   kdo to nezažili. Drama pro   ty, kdo tím žijí."   jasně říká, že je lepší   se smát než brečet. Je to   herecký koncert všech   zúčastněných a bez   vyjímky. Herecky se všichni   drží pohromadě a pokud to   role nevyžadovala, tak na   sebe nikdo nestrhává   přehnanou pozornost. Tolik   dobrých výkonů pohromadě   se jen tak nevidí. To že mi   to spíš připomínalo trochu   delší epizodu z Bakalářů   je vlastně jedno, protože   jsem se výborně bavil od   začátku do konce a byl bych   zbytečně hnidopich, kdybych   na scénáři, hercích nebo   dramaturgii hledal chyby.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Komentář filmu skvěle   zachycuje téma a nutno   říct, že je s lehkostí,   avšak i dostatečnou   uvěřitelností, vyždímán   jeho potenciál v plné   míře. Takové něco mezi   Slunce seno a Slavnosti   sněženek v rámci setkání   bytového družstva. Solidní   snímek.:)
MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2020
Nádherná minimalistická   komedie, která je zpovědí   české mentality a vykresluje   různorodé povahy malého (i   "většího")   českého člověka. Omezená   scéna mi tak trochu   připomněla francouzský film   Na stromě z r. 1971, kde se   na malém prostoru odehrával   dramatický děj, který   krásně vykresloval povahy   jednotlivých postav, příp.   italský dialogový snímek   Naprostí cizinci režiséra   Paula Genovese z r. 2016.
Tady se téměř vše   odehrává v jedné   místnosti, kde se sejdou   členové SVJ (společenství   vlastníků jednotek -   rozuměno bytových) na   společném jednání.   Manželé Zahrádkovi   (především paní   Zahrádková jako   předsedkyně SVJ) mají   jediný cíl - zachránit dům   před možnou katastrofou,   kterou může lehce způsobit   neutěšený stav rozvodů   plynu, vody, elektřiny, ...   Jenže to znamená nejen   zvýšené náklady, ale i   souhlas většiny vlastníků.   A tady nastává problém.   Problémy vlastně nastávají   ještě daleko dřív, než k   tomuto hlavnímu bodu program   schůze doklopýtá. Jsou to   nejrůznější připomínky   (hájící především své   vlastní cíle), nesouhlasná   stanoviska, naivní otázky,   které postupem času   přechází až ve slovní   napadání rokujících mezi   sebou navzájem, kdy se z   rukávu vytahují pomluvy, s   cílem co nejvíc toho   druhého ponížit. V tomto   převážně dialogovém   snímku, kdy většinou   všichni sedí na židli, lze   herecké výkony všech   zúčastněných ohodnotit   jako naprosto famózní. Není   divu, neboť film má   hvězdné herecké   obsazení.
Pokud jste   někdy zažili podobnou   schůzi, budete se skvěle   bavit - ti co nezažili si   navíc ještě rozšíří   obzory, co se v české   kotlině všechno děje nebo   dít může. V hlubším   kontextu charakterizují   Vlastníci naší současnou   společnost, vč.   čecháčství, které je   často v opozici vůči   všemu, neslyší na rozumné   argumenty, hájí si jen svou   vlastní hromádku a nakonec   naivně naletí na totální   hloupost.
PS: Závěr   filmu za doprovodu hudby Jana   Dismase Zelenky je nádhernou   třešničkou na dortu.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2019
Režisér musí být   evidentně vlastník několika   bytů nebo se ve volných   chvílích masochisticky   účastní bytových schůzí.   Fakt je, že většina   situací se na podobných   schůzí odehrává a   odehrála (zkušenost   kolegyně, která jako   účastník ve výboru   vysvětlovala několikrát   odměnu 500Kč a stále na   každé schůzi   vysvětluje...), další   část diskuzí se odehrává   nejen na schůzích, ale i v   reálném životě, bohužel.   Naštěstí na tuto skladbu   lidí jsem opravdu v životě   nenarazila, nicméně na   jednotlivce ano. Herecká   skladba velmi slušná,   Veškrnka k nepoznání,   Voříšková musela v této   roli přijít o hlasivky a   Kotkův medvídek nakonec taky   vytáhl drápky. Za   "kontrolní"   sousedku Melíškovou by mě   brzy zavřeli a konec...kdo   chce kam...Hodně se mi   líbily bezprostřední reakce   na narážky jednoho na   druhého a že jich bylo,   akorát by si režisér mohl   odpustit ty umělecké vsuvky,   ten začátek ještě dobrý,   ale pak to spíš rušilo.   Pozorovací talent režisér   určitě má a film rozhodně   mohu doporučit, část   diváků se bude hodně bavit,   část nepochopí, čemu se   ostatní smějí a že by se   ta konkrétní část poznala,   o tom pochybuji.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2020
Musím se otevřeně přiznat   že nepatřím k velkým   fanouškům uměleckých   počinů a snah Jiřího   Havelky ale tahle práce se   opravdu povedla. Viděl jsem i   divadelní verzi a obojí je   na naše poměry určitě   nadprůměrné což musí   ohodnotit i tak kriticky   smýšlející (vůči   autorovi) člověk jako já.   Jenom nominace paní   Veškrnové-Havlové na   Českého lva za herecký   výkon mi přišla absurdní   protože z mého pohledu   patřila jednoznačně k   nejslabším článkům   celého projektu!! Ale to   koneckonců není při   hodnocení tohoto filmu   relevantní. To někteří   další herci především pak   Jiří Lábus, Vojta Kotek,   Tereza Voříšková, David   Novotný nebo Klára   Melíšková byli opravdu   hodně dobří což je u filmu   stojícího především na   kvalitních hereckých   výkonech zásadní.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2020
Ačkoli je to neuvěřitelné,   líbilo se mi to a místy jsem   se královsky bavil. Ve velké   většině filmy, kde se jen a   jen kecá u mne neuspějí,   tento je však světlá   výjimka.  
  
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2020
Začátek
a zhruba první půlka dobrá   a konečně taky odlišná od   jiných nových komedií.   Druhá již tak povedená   nebyla, spíše to stagnovalo.   Osobně mi chyběla nějaká   "větší" pointa.   Někteří herci výborní   (Ramba, Melíšková, Hádek,   Majer), ostatní standart a   některým role neseděla   (Havlová, Lábus, Novotný,   částečně Kotek), což   však neznamená, že zahráli   špatně. Shrnuto, nebylo to   špatné, ale negradovalo to a   vyšumělo...
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.6.2020
Slabé, nebavilo mě to ani   nijak neoslovilo a to moje   žena je předseda SVJ. Vím   že sto lidí sto názoru ale   mě to přišlo místy až   trapné dávám pět jen   kvůli Dagmar která mě tam   seděla nejvíce.
m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2020
Na film jsem slyšel a četl   pozitivní ohlasy. Před   vypuknutím   "koronakarantény"   patřil k   nejnavštěvovanějším   filmům v českých kinech. Z   lvích nominací na tento film   jsem také zjistil, že ta   záhadná Tereza Ramba,   (říkal jsem si: "to je   nějaký nový objev českého   herectví?"), je   přejmenovaná Tereza   Voříšková. Nové jméno   nezískala ovšem svatbou s   Rambem, leč vzala si   tanečníka Matyáše Rambu.   Českého lva za roli ve filmu   Vlastnících nakonec   získala. Byl jsem tedy na   Vlastníky zvědav, ba až   natěšen. Už cca po dvaceti   minutách jsem si ale   uvědomil, že mě ten film   docela dost nudí. Nevadilo by   mi ani, že je to de fakto   zfilmovaná divadelní hra,   já mám divadlo rád. Dokonce   jsem toto představení jako   divadlo i viděl a bavilo mě,   i když to bylo v podání   "jen" amatérského   souboru. Jenže film   Vlastníci mi přišel, jako   taková klasická   "komunální   satira". Tedy, že sice   tepe společenské nešvary   ale humornej moc není.   Všechno mi to přišlo   příliš prvoplánový.   Navíc ty postavy jsou   příliš laciné karikatury.   Co se hereckého výkonu   Terezy Ramby týče, tak ten   mi přišel nejlepší, jaký   jsem kdy u Terezy   Voříškové viděl. Problém   je ale v tom, že herectví   Terezy Voříškové mě vždy   dost tahalo za oči i uši,   takže výkon Terezy Ramby   bych zařadil do škatulky   "docela dobrý",   ovšem že by to ale bylo na   Českého lva za nejlepší   herecký výkon v hlavní   roli? Když to srovnám třeba   s hereckými výkony Elišky   Křenkové, nebo Jenovéfy   Bokové, co jsem ve filmech   loni viděl, tak to je tedy   jinej level!. Nakonec se mi   film povedlo dokoukat, ale byl   jsem v pokušení… Za mě   tedy zklamání, ale řekněme   že snesitelné zklamání.
aribary
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.4.2020
???
Nevím ale asi jsem se díval   na jiný film než ostatní a   rozhodně nesdílím jejich   nadšení ani jejich   hodnocení.Za mne nuda a nic   než nuda.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103647minih103647Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 
Hunger Games: Catching Fire n
minih122370minih122370November Man (2014) 
The November Man n
minih122520minih122520Hodinový manžel (2014) 
Hodinový manžel n
minih65842minih65842Každý má svůj stín (1980) [TV inscenace] 
Každý má svůj stín n
minih66727minih66727Paní z Monsoreau (2008) [TV film] 
La dame de Monsoreau n
minih54001minih54001Velké prádlo (1968) 
La grande lessive (!) n
minih39865minih39865Elena a muži (1956) 
Elena et les hommes n
minih2523minih2523Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1993) 
Ace Ventura: Pet Detective n
minih122086minih122086Anomálie (2014) 
The Anomaly n
minih9363minih9363Jana (1935) 
Jana n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

70.4 % (85)
10 - argenson
6   - Pitryx
7   - Frolíček
7   - klasifikát
7   - vojtam
6   - dobes.pave
8   - Krtek
6   - collen
5   - red.mann
8   - Akana
8   - MildaX
8   - Zimmy871
8   - Xanthe
6   - stanko
7   - Kycky
8   - Ostrovan
9   - Dulin
6   - Máša13
5   - wena
5   - jardiv

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1993) [TV pořad]

02:10 - 04:45

66 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

ČT2 - Češi očima Poláků, Poláci očim...

03:05 - 03:30

11 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Co na to Češi (2016) [TV pořad...

03:10 - 03:45

6 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Poslední polda (2009) [TV seri...

02:30 - 03:30

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166297
Osobností: 660975
Fotografií: 645590
Plakátů: 310769
Obsahů a biografií: 152933

Poslední komentáře

Dobrodruzi (1967)

Dobrodruzi
Prvně jsem tenhle film viděl   někdy..jako junior..v   sedmdesátých letech,a už   tenkrát ve mě zanechal   veliký dojem.Možná to bylo   tím,že více >

Autor: zelenyraul

Hitlerův kruh zla (2017) [TV ser...

Hitlerův kruh zla
Zajímavě udělaný   dokumentární seriál. Nový   úhel pohledu, nové   souvislosti a dokonce a   některé nové (aspoň pro   mě) autentické záběry. více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Prima detektivka, zajimava   zaplatka, moc se mi libilo   obsazeni i spad filmu.   Rozuzleni taky prekvapive   takze doporucuji ;) ale je to   tip filmu ktery jednou staci   videt :)

Autor: Pecik | Hodnocení: 8 / 10

Zúčtování v zóně 51 (2007)

Zúčtování v zóně 51
Málokdy je k vidění ve   filmu žánru sci-fi tolik   nesmyslů. Autoři si   vystačí se ztvárněním   "vetřelce" přidáním   očních čoček a ve více >

Autor: curil | Hodnocení: 2 / 10

Dobrodruzi (1967)

Dobrodruzi
Tři notoričtí flákači se   vydávají najít poklad. Nic   jiného jim nezbývá. Umí   prd a do práce se jim nechce.   Poklad najdou, ale štěstí   více >

Autor: Rastaman33 | Hodnocení: 5 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.081/0.07