ohodnotit

Robot a Frank

Robot & Frank

Žánr:
Rok:
2012
Délka:
89 minut
„Bývalý zloděj obdrží dárek: robota naprogramovaného, aby se o něj staral...“

Komentáře k filmu Robot a Frank

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2013
ROBOT A FRANK

Laskavý snímek o   neodvratném stáří, o   nemilosrdných nemocech,   které sužují staršího   pána v závěrečné etapě   jeho života. Dcera i syn se   opravdu snaží se o otce   postarat, jenže jejich práce   jim nedovoluje pečovat o něj   tak, jak by si přáli.   Nakonec ani starý pán po   jejich přítomnosti   bůhvíjak netouží. Klid je   klid a někdy i ta prokletá   samota má něco do sebe. Syn   nakonec situaci vyřeší   zakoupením robota –   ošetřovatele, který má   nahradit péčí blízkých   lidí.

Starý   pán hledá cestu ke svému   novému pomocníkovi a přes   počáteční odpor nakonec   uznává, že jeho nový   společník má i různé   výhody a vymoženosti, které   se dají znamenitě využít.   Paradoxně jej myšlenky na   minulý život a vidina   možné cesty zpět do těchto   situaci dokáží motivovat k   návratu do aktivního   života. Frankův zdravotní   stav a duševní pohoda se   začínají rychle zlepšovat.   Jenže ty následky…

Film je   příjemnou komedií s   vážným podtextem,   řešící otázky stáří a   pocitů samoty. Já mám   podobné filmy docela ráda.   Sice jsem neviděla žádný   převratný filmový kousek,   ale pobavila jsem se a   duševně jsem si odpočinula.   Mně se to líbilo.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $3,325,038║Tržby   Celosvetovo $3,800,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   tak toto som potreboval,   príjemná roztomilá   oddychovka s dobrým   obsadeným, chytľavým   príbehom a niekoľkými   úsmevnými scénami,   podarené /90%/
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2018
Námět příběhu je v   podstatě stavěný na   stejném principu, jako je u   českého snímku z roku 1983   ‘Babičky dobíjejte   přesně!’ Tam se roboti   mající vzhled babiček   starají o celou rodinu. V   tomto americkém snímku už   roboti vypadají skutečně   jako roboti a starají se o   staré lidi. Jeden takový ho   dostane od svého syna, byť   to zásadně odmítá a jak   už to tak bývá, celý děj   je o tom, jak si k takovému   přístroji hledá cestu jak   duševně, tak i citově. A   tak tu máme sci-fi příběh   takřka rodinného typu   pojednávající souznění   jednotlivce k moderní   technologii jako součásti   života. Ano, je to o   nevraživosti, pochopení a   citech, což tu v souznění s   roboty bylo už několikrát,   ale takto prezentované se   přeci jen nese krapet v   originalitě. Důchodci a   moderní technika? Ti si k   sobě hledají cestu v   jakékoliv době a nemusí to   být hned robot. Snímek tedy   upřímný, působivý,   inteligentní a atmosférou   příjemně odpočinkový.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2013
Působivý snímek o starém   člověku, jemuž pomalu   vypovídá mozek službu a o   bílém robotovi, který mu   ještě naposledy umožní   "nakopnout" smysl   jeho života. Indie film, kde   se objeví mj. i Liv Tyler,   James Marsden a Susan   Sarandon, ve kterém se   postupně rýsuje   přátelství mezi člověkem   a strojem, je místy (a   hlavně na konci) dojemný.   Osobně bych se nebránil   více filozofickému   rozmlouvání Franka a robota,   ale i tak mě titul zaujal.   Bílého robota jsem si   oblíbil ihned na první   pohled. Je to mile   procítěná a zajímavá   podívaná.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2016
Takový menší film, skoro   jako historka z televizních   bakalářů, ale zato velmi   sympatický absurdní   myšlenkou, že robot může   být nejlepším přítelem   člověka, v tom dobrém i   zlém.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Rebelové....
Filmy o robotech mám rád,ať   je to   Robocop,Číslo5,Terminátor a   nebo Andrew člen naší   rodiny.
Tenhle kousek   se navíc může pochlubit   skvělým hereckým obsazení   v čele se stárnoucím   elegánem Frankem   Langellou,
mou   oblíbenou Susan Sarandon a   milou Liv Tyler.Ač   komedie,chvilkama mi to   přišlo i dost   smutné,příběh o   stáří,demenci,osamělosti,a   le na druhou stranu je to   plné optimismu a rebélie.I   já bych bral takového   šikulu jako je náš   robůtek.Mě se to líbilo,a   jako jednohubka to poslouží   skvěle.Za mě lepších 7:-D
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Propukající zapomětlivost   vysloužilého lupiče ho   přivede až do stádia kdy se   o něj stará robot .   Nejdříve se snaží Franka   opečovávat a vést ho   zdravému stylu ale nakonec ho   Frank naučí to co mu šlo   nejlépe . Dají se na cestu   zločinu a policie je zase za   hlupáky. Dojemné

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32689minih32689Adaptace (2002) 
Adaptation n
minih38062minih38062Rio Lobo (1970) 
Rio Lobo n
minih54581minih54581Dokonalý únik (2009) 
A Perfect Getaway n
minih14709minih14709Oceloví žraloci (1996) 
Steel Sharks n
minih32593minih32593Zelené peklo (2003) 
Basic n
minih66011minih66011Ocelová past (2007) 
Steel trap n
minih13143minih13143Muž s cejchem smrti (1990) 
Marked For Death n
minih86287minih86287Žalobce a obhájce (2010) [TV seriál] 
The Whole Truth n
minih94839minih94839Jedlíci aneb Sto kilo lásky (2013) 
Jedlíci aneb Sto kilo lásky n
minih66949minih66949Alvin a Chipmunkové 3 (2011) 
Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

71.5 % (46)
6   - curil
8   - martin.stu
9   - prvosenka
7   - petrusmev
8   - Langley
4   - mat.ilda
9   - T2
7   - vojtam
5   - Snura
9   - emons
9   - Petak69
5   - Sanchez
6   - luan66
6   - wena
6   - Lasy
7   - MysteryIll
8   - Georgie2
6   - peter22
6   - Faustka
7   - Scifista
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166450
Osobností: 661137
Fotografií: 647983
Plakátů: 311702
Obsahů a biografií: 153192

Poslední komentáře

Rogue One: Star Wars Story (2016...

Rogue One: Star Wars Story
Příběh je zařazen jako   vedlejší linie hlavní řady   Star Wars, konkrétně krátce   před epizodu IV (tedy první   natočený díl ságy Star   více >

Autor: charlie1612 | Hodnocení: 8 / 10

Belmondo (2016) [TV film]

Belmondo
Z mého pohledu velkého   fanouška Jean-Paula Belmonda   jde opravdu o vynikající   dokument. Zajímavý   komentář je vyvážený   glosovaním více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 10 / 10

Rambo: Poslední krev (2019)

Rambo: Poslední krev
Já mám rád všechny díly   Ramba, je to jednoduchý a má   to šťávu. Poslední dva   díly, nám díky jiné době,   poskytují i docela dost   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 10 / 10

Instalatér z Tuchlovic (2016)

Instalatér z Tuchlovic
Bohužel se zase musím   uchýlit ke krátkému   komentáři. Nechci se stále   opakovat ale českým   komediím z poslední dekády   se neumím ani více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Rodinný film (2015)

Rodinný film
Tohle "drama" mne zanechalo   ledově chladným a   znuděným. Nevím přesně v   čem je třeba hledat   avizovaný talent režiséra   Olmo Umerzua ale více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.119/0.107