ohodnotit

Pán prstenů: Společenstvo prstenu

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Další název:
Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa (SK); Der Herr der Ringe - Die Gefährten
Rok:
2001
Délka:
178 minut
Premiéra v ČR:
10.1.2002
„Legenda ožívá. Středozem ožívá...“

Komentáře k filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 116
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2004
Výborný film podle vynikajícího románu
Film je skělým zpracováním   Tolkienova románu. Je vidět,   že si na díle tvůrci dali   hodně záležet. Jen trošku   může zamrzet, že o proti   románu vynechali celou řadu   postav a postaviček (jako je   Tom Bombadil či Cvalimír) a   velkou část příběhu. Ale   to by jen ten první díl   musel trvat alespoň 8 hodin.   Jsem velice potěšen tím,   že se dílo tohoto   těžkozpracovatelného   románu zdařilo.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2008
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Peter Jackson převedl na   filmové plátno něco, co se   prostě zfilmovat nedá. Ale   koukněme, ono se mu to   povedlo!!! Snímek tak   úžasný jako tento se asi   těžko vidí, proto si ho   užijme do poslední   vteřinky. Úchvatná   výprava, pro kterou si   prostě zamilujete Nový   Zéland, obsazení herců je   tak přirozené, že si   nedokážu ani představit   Froda jako někoho jiného   než hobita... Tolkien nám   popsal tak fantastický svět   a díky televizi se teď   můžem vypravit přímo do   jeho středu. Poklidný   pohádkový, tříhodinový   příběh, u kterého jsem se   ani na chvilku nenudil. Všem   doporučuji rozšířenou   verzi:-)
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2018
Fenomén, který pohltil i   mne. První díl zapůsobil v   kinech jako bomba nejen   výpravou, obsazením,   příběhem, hudbou, ale i   ten, kdo do té doby nebyl   Tolkienem ani dotčen,   najednou zjistil, co vše   může Středozem a další   nabídnout. První díl jsem   viděla nesčetněkrát   včetně sběratelské verze a   troufám si tvrdit, že pokud   by se někdo odvážil   natočit znovu hobití   putování, Jacksona by   stejně nepřekonal.
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2008
První a nejproflánkutější   díl. Zdá se místy velmi   zdlouhavý, ale narozdíl od   svých následovníků,   kteří jsou takřka plní   boje, je tohle spíš   oddechovkou před   nadcházejícími hrůzami. Je   to ze všech dílů nejvíc   taková příjemná pohádka,   pomalá, plná dialogů,   monstra se objevují   zřídkakdy a budí odpor   spíše hrozbou svojí   existence někde daleko,   nežli přímou konfrontací   před kamerou.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2011
PÁN PRSTENŮ I
SPOLEČENSTVO PRSTENU

Ještě že jsem   tento film sledovala doma v   pohodlí. Protože sledovat   film 170 minut, to už   vyžaduje notnou dávku   trpělivosti. Je pravda, že   děj filmu, záběry   exteriérů a filmové triky   vám nedají ani na chvilku   možnost se nudit. Ale i tak   je délka filmu na hranici   únosnosti. Přesto jde o   velmi zdařilou fantasy a po   právu jí patří vysoká   hodnocení. Pro každého   filmového fanouška by mělo   patřit k samozřejmosti tento   film vidět.
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Skvělá atmosféra v kině,   parádní podívana na DVD a   na sběratelské verzi s   ještě delším   režisérským sestřihem no   prostě skvělé.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Výborné fantasy   dobrodružství se skvěle   vybraným hereckým   obsazením, výbornou hudbou a   skvělými triky. I přes   svojí délku film utíká   velmi rychle a je to skvělá   podívaná. Jen mě mrzel   otevřený konec. Ale s tím   se muselo počítat.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Spoločenstvo deviatich
Keď som sledoval túto   trojdielnu ságu prvýkrát, v   dobe keď jednotlivé diely   vznikali, paradoxne som za   najslabšiu považoval   jedničku a ostatné   gradovali. Po druhom a treťom   komplexnom pozretí to bolo   presne naopak. Jednička mi   príde rozhodne najlepšia a   potom to troška klesá,   neviem prečo. Naopak trojka,   ktorú som predtým považoval   za skvost mi príde teraz   akosi už nudnejšia a   ponaťahovaná (dosť ma   nudili tie scény s Frodom ako   putovali, to mohli rozhodne   skrátiť). Takže... jednotka   troška vybočuje oproti   ostatným, hlavne kvôli tomu,   že oproti ostatným dvom tu   absentujú také masové   bitky. Čo však nevadí,   pretože tu máme mnoho iného   úžasného. Komornejšia   atmosféra kombinovaná   geniálnymi zábermi a   detailmi. Zvláštny osud   Boromira a jeho duchovné   rozorvanie. Boj s Prsteňom (i   samotný Gandalf i Galadriel   sa ho báli, pretože vedeli   akú má moc). Fantastické   zábery hobbitskej dedinky.   Niektoré monumentálne scény   počas putovania. Postupné   šírenie zla a očakávanie   rozhodujúcich bitie sa o   miesto na Stredozemí.   Okúzľujúci, zlý Saruman,   ktorý podľahol novému   pánovi. Masové zbrojenie   Ohyzdov a ich nástup a pochod   k bitkám. Boj s nepríjemne   vyzerajúcim ohnivým démonom   (avšak na rozuzlenie boja s   ním treba čakať do dvojky).   No a vrcholom samozrejme   deväť čienych jazdcov,   Nazgulov. Bývalých kráľov,   ktorý ako nepokojné duše   musia putovať svetom a   hľadať prsteň, keďže mu   voľakedy podľahli. Ich   nájazdy a výzor sú vskutku   efektné a elegantné.   Jednotka je v podstate o   slabostiach, boju proti ním a   putovaniu prsteňa
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Pán fantasy
Neuvěřitelný film.   Neuvěřitelný příběh.   Neuvěřitelná předloha.   Opravdová fantasy tak, jak   má být. S velkolepou   výpravou a výbornými herci   a přepychovými efekty.   Výbornou roli tu má   Christopher Lee jako Saruman.   V tomto díle se hodně   dočkáme i vtipu. No a temná   atmosféra Středozemě je   neobyčejně působivá. A i   exteriéry jsou nádherné.   Scénář je výborně   napsaný a Peter Jackson je   rozhodně král fantasy   filmů...
Nikdo by to   nedokázal stvořit lépe.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet   $93miliónov║Tržby USA   $314,776,170║Tržby   Celosvetovo $870,761,744▐   Tržby za predaj Blu-ray   edície Lord of the Rings -   The Motion Picture Trilogy v   USA $200,107,712 //počet   predaných kusov 3,162,762║   Dokonalé Fantasy! Neveril som   že rozšírená verzia   umocní môj zážitok ešte   viac ale stalo sa, len trošku   začínam ľutovať že   pokračovania nemajú ten   silný fantasy nádych ako   spoločenstvo, lebo ináč by   to bola asi najlepšia   trilógia aká vôbec môže   byť. Famózne dielko, hlavne   vďaka nespornej Jacksonovej   réžii a po technickej   stránke nehovoriac si   odviedli tvorcovia nadľudské   výkony. Bez váhania dávam   za rozšírenú verziu   čistých /100%/, fakt silný   zážitok , kinoverzia ma u   mňa trošku menšie   hodnotenie __/videl v kine:   90%/__ __ ďalší úžasný   zážitok prišiel s týmto   fantasy filmom v podobe   koncertu v hudobnom doprovode   so symfonickým orchestrom a   skvelými sólistami -   spevokolom, sila, boli   príjemné zimomriavky__/videl   v kine projekcia Pán   prsteňov: Spoločenstvo   Prsteňa In Concert 20. júna   2016, 18:30 hod., Incheba Expo   Aréna Bratislava: 100%/
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2009
Zřejmě jsem úplně   poslední člověk na světě,   kdo ten film viděl poprvé   až dneska. Nečetl jsem   knížku, tak netušim, jak   moc je film předloze věrný,   lecos jsem sice slyšel, ale i   tak... Každopádně po   zkušenostech, které z filmů   za těch mých 30 let mám, je   mi jasný, že v knížce toho   bylo o dost víc. No ať už   je to jak chce, já jsem z   filmu nadšenej takřka   absolutně. Ty 3 hodiny utekly   jak voda, nevim co přesně   bych měl popsat, abych na   něco nezapomněl, protože v   tomhle filmu bylo paráda fakt   asi všechno. V tomto   případě doslova SMEKÁM a   už se těšim na ty další 2   kusy.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Pán prstenů patří k těm   světlým výjimkám, kdy se   film natočený dle předlohy   povede, opravdu povede. Celá   trilogie si navíc z 30   nominací ukořistila celých   17 Oscarů. Už to hovoří za   vše. Myslím, že věrní   fanoušci knih mohou být   spokojení, protože Peter   Jackson vystihl (a možná i   daleko předstihl) naše   představy, co se světa Pána   prstenů a jeho postav týče.   Jemu a jeho spolupracovníkům   se povedlo vytvořit dílo, ke   kterému se budou fanoušci   stále znovu vracet. Co víc   si může filmař přát?
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Jako je pravda že na knížky   nedám dopustit, ale přesto   se mi tenhle film fakt hoodně   moc líbil, nebylo tam snad   jediný hluchý místo...Je to   možná taky tim, že   legendární Tolkienovo dílo   sem čet až potom, ale myslim   že filmový zpracování se   povedlo na   jedničku.Zezačátku se mi   nelíbil Bloom jako Legolas,   ale i na něj sem si   zvyk.Nejlepší postava a   nejpříjemnější   překvapení pro mně ale byl   Gandalf v podání Iana   McKellena.Taky nemůžu   nezmínit výbornou hudbu.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Výborný film ,nádherné   přírodní   scenérie,úžasné herecké   výkony.Ten film Vás vtáhne   do děje a prožíváte   dobrodružství hobitů spolu   s nimi.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Naprosto genialni. Uzasny   zazitek, tri hodiny uplynou   jako voda a vy uz si honem   jdete sehnat dalsi dil,   protoze jste napnuti, jak to   dopadne. Peter Jackson se   celou svou ranou karieru   utapel ve slataninach a tady   ukzal, ze je to filmarsky   genius.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Skvělý filmeček se spoustou   skvělé akce, dobrodružství   a skvělých herců. Film je   ze začátku sice trochu   nudný, ale celkově na mě   působí kladně.
charlie1612
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2018
Tolkiena jsem četl a tak jsem   si nedovedl představit jeho   filmové zpracování.   Postupně uváděné trailery   mě však navnadily a   přesvědčily, že to bude   prvotřídní zážitek. A   nezklamal jsem se. Po nutném   úvodu, který nás zasvětí   do historie prstenů, se   rozvine skvělé drama plné   podivuhodných bytostí,   zasazené do nádherné   scenérie a dokreslené   podmanivou hudbou – to vše   zakončené nádhernou   skladbou „May It Be“   éterické Enyi, při které v   kině všichni zůstali sedět   na svých místech a vyčkali   až do závěrečných tónů.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2013
Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
Podarený prvý diel.Par   fightov nad ktorými som sa   pousmial.Efekty fakt   slušné.Príbeh super.Koniec   jednoznačne na 2.Kopu   hereckých hviezd.Skvelá   fantazíjna rozprávka.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Opravdu efektní   podívaná.Nádherné   kulisy,skvělá   hudba,perfektní masky a   kostýmy...Děj je možná   trochu zdlouhavý a   poklidný.Právě to se   nemusí každému   zamlouvat.Znám hodně   lidí,kterým právě to na   tomto snímku velmi   vadí.Chybí jim akčnost a   dějový spád.Myslím si,že   právě v tom ale tkví kouzlo   filmu.Je to snímek pro   snílky a romantické duše,co   se rády nechávají unášet   do říše fantazie...
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2004
Asi ten nejlepší úvod od   doby, co se Indiana Jones   proháněl pralesem.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2006
Ke knihám Pán Prstenu jsem   se poprvé dostal hned po   jejich prvním vydání   počátkem 90-tých let a hned   jsem si je zamiloval a stal se   ze mě hobitofil. Na filmovou   verzi jsem byl pochopitelně   zvědavý a jsem víc než   rád, že mě nezklamala. To,   jakým způsobem na mě film   zapůsobil, jsem nečekal -   byl jsem ohromen, moc bych si   přál, abych podobný pocit u   filmu ještě někdy zažil.   Jacksonovi so podařilo to, co   se při přepisu knihy ne   vždy podaří - přenést   ducha knihy na plátno. Pro   mě jednoznačně jeden z   nejlepších filmů, o   kvalitě svědčí i 11   Oskarů za třetí díl,   který ale chápu jako hold za   celou trilogii.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2011
„Nenatočitelný“…alespo   ň tohle se tvrdilo ve 20.   stol. Avšak na přelomu   tisíciletí geniální   režisér Peter Jackson   převedl tento velkolepý   román na stříbrné   plátno…Film je plný   geniálních vizuálních   efektů, smysluplných   dialogů a napínavých   momentů. I přes vražednou   stopáž uběhne rychle jako   voda. Výkony herců jsou   brilantní a navíc se zde   neobjevují příliš známé   tváře, proto se více   vžijete do postav. Dávám 10   a palec nahoru :)
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Já fantasy ráda a Pán   prstenů, je přímo   velkolepý filmeček!! Viggo   Mortensen v roli Aragorna   (skvělá volba a další   herci sou také super !! Film   je skvělej natočen a   zaslouží si Oscary, které   má.. ''
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Ve sve dobe nejlepsi film,   jaky byl natocen. Protoze jsem   ho videl uz asi padesatkrat,   par snimku ho uz predbehlo :)
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Opravdu není tomuto filmu co   vytknout, herci skvělý, film   má švih a děj. Z celé   trilogie je mi nejmilejší,   asi proto že to tímto filmem   začíná.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nejkrásnější z celé   trilogie. Nejvěrnější   předloze. První díl   největší a nejlepší ságy   všech dob je sám o sobě   dokonalý. Režie, scénář,   herci... Výkon Iana McKellena   je výborný. :) Škoda jen   někdy těch trochu   patetických dialogů...
MetelskuBlesku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2014
ten film se stal legendou
A nejen film, prvotní je   předloha. Film jí   nezastínil ani si myslém   nepošpinil, jen zvelebil ale   i film sebe smého. Pro mě   film filmů. Který hnul   historií ve smylu fantasy   kultu. Takže nejen že film   podpořil četbu knih Trilogie   Pána Prstenů, povedl se po   všech stránkách a ještě   byl přínosem a nejn jako   kasovní trhák ale probudil   tu správnou fantasy kulturu.   Už vidím elfí cosplay atd.   Prostě můj milovaný film i   dva další díly! ;)
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2006
Tentokrát první je   nejhorší z celé trilogie.   Nejnezáživnější,   nejméně akce, nejhorší   výkony herců... přesto   vynikající.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Nádherné zobrazení fantasy   světa, kde se probouzí zlo.   Skvělé uvedení do   začínajícího příběhu   (byť Jakson vynechal   některé části, co byly v   knize), nádherná hudba a   krajina. Naprosto úchvatné.   Doporučuji rozšířenou   edici, která se v našich   končinách nedočkala dubing,   ale není nad to, aby se dal   film sledovat v originálním   znění s titulky.
Amthauer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Co se Pána prstenů týče,   komercializace mne vždy   naštěstí minula a celé   Tolkienovo i Jacksonovo dílo   tak pro mne mohlo zůstat   hlubokou srdcovkou, jak se tak   trendově říká. Knihu jsem   poprvé četl asi v desíti   letech a od té doby včetně   Hobita, Sillmarillionu či   filologických doslovů za   Návratem krále ještě   několikrát. Troufám si   říct, že stejně tak, jako   nebyl žádným epigonem   překonán Howard na poli   akční heroické fantasy, tak   už nikdo nepřekonal   dodneška tolkienovskou   vysokou větev. Ano, všichni   ti Knaakové, Stackopoleové   či Gaimani mají možná   propracované světy, spoustu   hrdinů a vytříbenou   stylistiku, chybí jim však   to, co bylo na Tolkienovi   hlavní - pohádkovost. U nich   se bere existence elfů,   draků, šermířů, kouzel   apod. jako předem daný,   jasný fakt, prostě proto,   že to je fantasy, už se nad   tím nikdo nepozastaví a ani   autor, ani čtenář, v tom   nevidí to hravé kouzlo, tu   poetiku, jakou tam vpletl   velký milovník mytologie a   jazyků J. R. R. Tolkien. Pán   prstenů na nás pomrkává   něčím důvěrné známým v   nás, jakýmsi neuchopitelným   vřelým vztahem ke všemu   poetickému.

Toliko ke knize. Teď   film, na který jsem byl také   pochopitelně hned, jak jej   uvedli premiérově v kině a   to hned několikrát. Zdaleka   jsem vzdálen   pseudointelektuálním   nadřazování knihy filmu a   priori, spíše obvykle   soudím, že knihy a filmy se   nedají srovnávat. Ano,   chybí mu určitá hravost a   je vedle toho dost temný - na   začátku je sice Hobitín   dost civilistický, ale vtipy   se celkem šetří, oproti   předloze byl vynechán pro   větší konzistentnost např.   Tom Bombadil apod. Přesto je   film velmi silný,   přinejmenším rovnako tak,   jako kniha.

Člověk neví, co   chválit dřív. Začnu   obsazením - vyloženě nikdo   mi nevadil, Elijah Wood umí   přesně tak ublíženě   koukat, jak by člověk od   někoho drceného Prstenem   očekával, Viggo Mortensen je   přesně ten správný   ošuntělý šlachovitý   badass z lesa, ovšemže s   ušlechtilou jiskrou v oku,   stejně tak Sean Bean působí   dobře jako udatný feudál   raného středověku. Sean   Astin je zas takový pyknický   požitkář, který má od   pohledu nejradši svůj klid a   dobře upečeného králíka   na smetaně, zároveň však   má ve tvář vepsanou až   mateřskou obětavost a   prostoduše upřímnou odvahu.   Představitelé Smíška a   Pipina jsou rovněž od   pohledu vesnickými   rozpustilými furianty,   kteří postupně přichází   do velkého světa,   získávají moc a s tím   související   vystřízlivění a cit k   zodpovědnosti. Do své role   výborně zapadl i Ian Holm,   lehkomyslně ustaraný Ian   McKellen či John Rhys-Davies   jako horkokrevný, ale   dobrosrdečný, ztepilý   trpaslík, v jehož   souvislosti je zajímavou   perličkou, že do role   trpaslíka obsadili zrovna   dvoumetrového chlapa. Nakonec   mi asi vadily jen   představitelky ženských   rolí, protože třeba Cate   Blanchett mi zas tak krásná   nepřijde a Liv Tyler tam byla   tak trochu navíc. No, a pak   samozřejmě ucho Bloom, dá   se to celkem i snést,   vzhledem k tomu, že je elf,   ale s přihlédnutím k tomu,   jaké akční kreace jeho   postava předvádí, mohl být   pojat trochu drsněji. Tolkien   vsadil mimo jiné na dobře   rozvržené charaktery a   Jackson zase na dobře   obsazené herce.

Hudba a obraz zde sice   netvoří tak důležitou   složku jako třeba v Barbaru   Conanovi, přesto hrají jedny   z těch prvních houslí.   Volba krajiny byla velmi   šťastná, vůbec jako celá   výprava, počínaje designem   Kraje, Morie či třeba   pustých plání konče. Hudba   byla také zkomponována   geniálně, obraz perfektně   doplňuje a již téměř   zkultovněla, takže se   ledaskdy přistihneme si ji   pobroukávat.
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2005
První cesta s prstenem
Miluju všechny tři díly,ale   jednička je pro mě   zaručeně nej.Je to vlastně   o tom,jak to všechno   začalo.Ale pokud můžu něco   doporučit,tak je to určitě   kniha.Je mnohem podrobnější   a dozvíte se vní co přesně   Bilbo dělal než se k němu   prsten dostal.A jak ho vůbec   získal Glum.
Takže   kdo tenhle úžasný film   ještě neviděl,tak by se na   něho měl podívat.Určitě   to stojí za to.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2006
To musí vidět každý
knihu jsem četl již v   sedmdesátých letech a   tudíž jsem byl zvědavý na   zpracování. Musím říct,   že už kinoverze mne   uchvátila, ale rozšířená   dvd verze je ještě lepší.   Přecejen půlhodina   vynechaného děje je hodně.   Elijaha Wooda jsem do té doby   registroval spíše jako   představitele dětských   rolí (Věčně mladý, Dobrý   synek), který je tak trochu   stále ve stínu svého   vrstevníka Macaulaye Culkina,   ale zde svůj stín rázně   překročil a svými dalšími   rolemi (Sin City,Hooligans,   Věčný svit neposkvrněné   mysli) dokázal, že patří   mezi výborné mladé herce.   Orlando Bloom (Legolas) o   sobě dává poprvé   výrazněji vědět a legedy   jako Christophr Lee (Saruman)   či Ian McKellen (Gandalf) jen   podtrhují kvalitu snímku.
mirhasik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Když jsem tento skvost   poprvé viděl v kině, nemohl   jsem věřit, že jsem   Tolkiena tak dlouho   přehlížel. Hned jsem   přelouskal LOTRa v originále   a neuvěřitelně se těšil   na Dvě věže.
Nádhérné exteriéry,   super atmosféra a fantasticky   převedený Tolkien na   plátno. Jeden z vrcholů   fantasy žánru, který pak   překonal pouze Návrat   krále.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Ze všech třech dílů se mi   tento líbil nejvíc. Ale i ty   ostatní díly byly velmi   povedené, u tohodle jako u   všech dílů skvělé   herecké výkony, výprava,   kostými atd. Prostě velmi   povedený film !
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2004
Obdivuhodný výkon Petera   Jacksona - jen se podívejte   na jeho Vesmírné kanibaly a   potom na Pána prstenů - tomu   se říká pokrok.
Myslím si, že příběh   je odpovědně převeden na   plátno, výkony herců   nesnižují úroveň a   celkový dojem z filmu je   harmonický a ucelený.   Rozhodně je to kvalitní   film.
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Peter Jackson zaslouží   bobříka odvahy už jen   kvůli tomu, že se do látky   J.R.R.Tolkiena pustil. Musel   si být vědom toho, s jakým   očekáváním publika se   setká a jak kritickému   hodnocení ze strany skalních   ctitelů kultovní trilogie   bude čelit. Ale nutno   přiznat: tvůrci se zhostili   jedné z nějvětších výzev   v dějinách filmu na   výbornou. Všechny námitky   proti filmovému zpracování   jsou jen dílčí a   malicherné oproti celku,   který i přes svůj ohromný   úspěch na svoje skutečné   ocenění možná teprve   čeká a ještě za mnoho let   bude v síni slávy trůnit na   čestném místě.

Jednou z   nejkrásnějších scén   prvního dějství je hned na   počátku příjezd Gandalfa   do Hobitína - takhle bych si   představoval krystalicky   čistou, a přitom zbytečné   pompy zbavenou idylu ... Celý   film dokresluje úžasná   hudba v čele s titulní   písní od Enyi, která je   přes svou šošnou klenutost   nevtíravá a nanásilně   povznášející ...
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2004
Pán filmů...
Výborně natočený film se   skvělými herci. Je   zajímavé že díky tomuto   filmu se proslavilo tolik   neznámých avšak skvělých   herců. Nevím, co dál bych k   tomuto filmu napsala, je   prostě tak skvělý, že   nemám slov :) P.S: Jestliže   jste viděli film, ale   nečetli knížku, tak to je   velká chyba!!! Doporučuji si   ji co nejdřív přečíst!!!
Daniela91
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Lord of the rings
No, řekla bych, že pán   prstenů - Společenstvo   prstenu byl nejlepší z celé   trilogie. Měli nádhernou   hudbu, kterou se jim moc   dobře povedlo sladit s   dějem. A prostředí   hobytína bylo taky   nádherné. Neříkám, že   další dva díly byly   horší, ale o něco slabší   podle mě ano. Kniha je   přesnější.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2008
Napřed jsem nechápala, co   můj tehdy asi 15 letý syn na   té knize od Tolkiena má, že   jí neustále pročítá   dokola. Pak jsem viděla film,   na ten popud přečetla knihu   a poté ještě mnohokrát. No   a filmy jakbysmet. Mám je   prostudované do detailu,   včetně rozšířených   verzí. Kultovní věc.
Michal1667
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2006
Nemám jinou volbu než 10.   Jsem jeden z těch co hrají   fantasy hry jakéhokoliv   žánru na PC, přečetl jsem   nepočítaně sci-fi nebo   fantasy knih a tvůrcům se   povedlo se trefit se všemi   třemi díly do mých   představ a vizí. Je to   nádhera nechat se unášet   tímto vytvořeným a   vybájeným světem až k   téměř neuchopitelné   složitosti a propletenosti   osudů postav a celé   Středozemě.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Hlavním hrdinou je hobit   Frodo Pytlík, který se ve   své vlastní domovině zvané   Středozemě dostal do   samotného centra bitvy   mytických proporcí. Bude   muset během svého putování   prokázat, že moc   přátelství a individuální   odvahy dokáže úspěšně   čelit i těm   nejničivějším silám   temnoty.
Frodova   dobrodružství odstartuje dar   jeho příbuzného Bilba. Od   něj získá magický prsten,   který Froda postaví do   souboje se silami zla   reprezentovanými   krutovládcem Sauronem. Ten   touží za každou cenu   získat prsten, protože je   pro něj zdrojem neomezené   moci, jedině s jeho pomocí   se mu může podařit   zotročit lid Středozemě a   stát se jeho neomezeným   pánem.
Ve snaze čelit   Sauronovým temným plánům,   se musí Frodo spojit s   několika dalšími bytostmi.   Vytvoří s nimi takzvané   Společenstvo složené z jeho   přátel, čaroděje, elfa,   trpaslíka a dalších   pomocníků, se kterými se   vydá na cestu na jejímž   konci doufají, že se jim   podaří prsten jednou   provždy zničit. Jejich cesta   však prokáže, že nejenom   magické prsteny, ale také   sounáležitost všech   živých bytostí mohou   dokázat netušené věci.   Musí však čelit nejen   nebezpečím, která na ně   číhají na územích   ovládaných Sauronem, ale i   rozkladné moci samotného   prstenu...
Rollage
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2010
I sám Tolkien by zatleskal
První díl z trilogie, a   nejlepší. Jackson převedl   jeden z vrcholů knižního   fantasy do světa filmografie   opravdu s velkým umem.   Stále, i po 9 letech, má   Středozem (Nový Zéland)   větší kouzlo než veškeré   prostory dělané čistě   digitálně. Prostě nádhera.   Do toho výtečná hudba,   dostatečný prostor   jednotlivých charakterům i   tah - má to spád, emoce a   děj (díky své předloze)   drží pevně a přehledně   při sobě. Rozšířená   verze potvrzuje to nejvyšší   možné hodnocení.
aduliatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
trilogia pan prstanov je   natocena podla knihy J. R. R.   Tolkiena a preto je film dost   tazko pochopit, ak ste   necitali knihu, pretoze   niektore veci, ktore   vysvetluju rozne vztahy medzi   postavami su preskocene. ale i   napriek tomu davam filmu   9bodov (pre herecek vykony, a   pre dobre vizualne spracovanie   filmu)
Luluvampík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Kláásný filmík...můžu na   něj koukat pořád   dokola....nej je   Legolas...byla jsem do něj   zabouchlá :o))))))
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2004
Peter Jackson se opravdu   překonal a doufám že bude   ve stejném duchu pojkračovat   i dál...
Převedení   originálu je takřka   bezchybné, film má   vynikající atmosféru a   jedná se o nejlepší film   roku 2002
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Pána prstenů jsem četl   dávno předtím než se   začal natáčet.A moje   představivost běžela na   plné obrádky.Pak jsem   zhlédl první díl a bylo to   přesně jak jsem si   představoval....
Scénář se drží   knižní předlohy jak jen to   je možné,herci skvělí a   efekty ůžasné.A to jsme u   prvního dílu.....
PinPrick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Pro mě nejlepší díl z   celé trilogie. Film není   rozkouskovaný do více rovin   jako následující   pokračování, a proto je   dobře pochopitelný pro   každého diváka. Jestli si   nějaký Pán prstenů   zasloužil Oscara, je to   právě tenhle díl.
Ancient
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Výborná předloha, skvělé   zpracování, nádherná   hudba, perfektní herecké   obsazení, famózní   exteriéry a interiéry...rád   bych to rozvinul ale není moc   co dodat.
Ba.tista
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2008
Perfektní trilogie, která   dlouho nenajde konkurenci.   Našlapané efekty, skvělé   obsazení, prostě jednička s   hvězdičkou
xerno2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Je mi to moc líto, ale   bohužel se mi to vůbec   nelíbilo tak, jako ostatním.   Je to sice naprosto dokonale   udělané (upozorňuji, že   jsem knižní předlohu   nečetl), ať tedy myslím na   hudbu, režii, scénář,   kameru, efekty, kulisy,   kostýmy, atd., ale já na   tyhle filmy nejsem a ještě k   tomu se mi zdálo, že jsem se   na skoro tři hodiny položil   do úplně jiného světa,   kterej se mi rozhodně   nezamlouvá - bylo to pro mě   dost deprimující, né že by   to mělo být špatně, když   takhle film působí, je to   rozhodně dobře, ale ne v   tomto případě, ale abych se   vrátil k té délce filmu,   zdálo se mi to hodně   utahané a nudné, s tímto   bych rád navázal na parodii   se jménem Pár Pařmenů,   která se moc povedla a mám   ji mnohem, ačkoli je to   nezákoné, a amtérsky   zpracované, radši.Taky se mi   nelíbil hlavní hrdina -   Elijah Wood, podle mě je to   špatný herec, teda hlavně   tady. Po natočení Hooligans   jsem názor obratem změnil,   jinak ostatní herci byli   výborní, zvlášť Hugo   Weaving, který se tady   nezbavil toho matrixovského   výrazu, stejně, jako v   Transformers. K hodnocení   musím říct, že jsem se   hodně přemáhal k šesti   hvězdám, původně bych dal   tak 3 až 4*. Taky si myslim,   že do první stovky   nejlepších filmů patří   lepší. Později jsem shlédl   speciální verzi Pána   prstenů čítající 219 min,   čili asi o půl hodiny   delší film, TOMU TEDY   ŘÍKÁM ZMĚNA !!! Nebyly tam   jen vystřižené scény, ale   i úplně nové, taky   výborně zpracovaná hudba,   lépe, než předtím. Tímto   hodnotím film za 10*, bez   přemáhání. Tohle je   naprosto výborný začátek   celé tak skvělé trilogie.   Mám to na DVD9, spolu s   dokumenty a rozhovory, které   byly zproztředkovány jen pro   tuto verzi filmu, je to fakt   BOMBA ! Po mém prozření,   že Tolkien napsal Hobita jen   pro rozšíření chudé   anglické mytologie. Ne,   nejsou to kraviny, král   Artuš, nebo Kulatý stůl, to   vše je směs převzatá z   Irské a Francouzské   mytologie.
pik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Pán prstenů
Jeden z nejlepších počinů,   co se týče zfilmování   knihy. Rozhodně bych ji   doporučila, každému bez   rozdílu. Nádherná krajina   jen podtrhuje celkový dojem s   dobrými hereckými výkony a   mistrnou kamerou. Příběh,   který nelze vyprávět jen   několika větami a musí být   viděn, včetně jeho   dalších dvou pokračování.   Elfové, Hobiti, Skřeti,   Čarodějové a přesto to   není žádná pohádka.   Osobně dávám přednost   původnímu znění s titulky,   bohužel náš dabing   nedosahuje zdaleka kvality   originálu.
Petrusis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2004
Jednoznačně jeden z   nejlepších filmů jaký jsem   kdy viděl. Peter Jackson   ukázal, že umí! Knihu jsem   četl před několika lety a   nevěřil jsem, že to půjde   obstojně převést na   filmová plátna, ale po   vzhlédnutí jsem jen slzu   zamačkával.
carmit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Pán prsteňov je ten   najlepší film aký som kedy   videla (a to som ich už   videla dosť)...dokonale   spracovanie, úžasné   obsadenie: Elijah Wood je   naozaj ten ktorého si   predstavíte pod menom Frodo.   Tak isto aj Liv Tyler, alebo   Dominic Monaghan. Výbobná   kniha a ešte lepší film!   Nie je čo dodať-jednoducho   ten najlepší! Videla som ho   najmenej sto krát a stále ma   neprestal baviť.
Fordfilms
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2019
Společenstvo prstenu
Tahle série má vlastně   všechno (TENTO FILM   SAMOZDŘEJMĚ ). Skvělého   záporáka Saurona, další   skřety Sarumana, který se   vzápětí přidává k   Sauronovi, ale i skvělé   hrdiny Frodo Pytlík, Samvěd   Křepelka, Pipin a další.   Vzápětí nemůžu na sto   procent nezapomenout na   oblíbence GANDALFA ŠEDÉHO.   A hlavní důvod a schopnost   tohoto filmu seznámení s   dějem, o jednom prstenu moci,   pád Saurona, nesení prstenu   do Hůrky, Roklinky až přes   Mlžné hory , do dolů v   Morii, tam však přijdeme o   Gandalfa.... A to stvořil   J.R.R. Tolkien. Asi nejlepší   zpracování příběhu,   protože je to první   příběh ze série. Ty lokace   Kraj( Hobitín) ... krása,   mistr tesař Peter Jackson,   zachytil myšlenky těchto   děl. Toto však nepřekoná   zážitek z filmu Pán   prstenů: Návrat krále z   roku 2003, který získal   Oscara ........
resino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Pro mě je to vrcholové   filmové dílo, přesto, že   se režiser nedrží podle   předlody bestselleru   J.R.R.Tolkiena. Je to   nepopsatelně krásné   dobrodružství včetně   hudby, která do filmu   nádherně pasuje. Jsou zde   scény, kdy člověka mrazí   po zádech. Když Gandalf   padá do propasti po souboji s   Balrogem.
minsc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Čím je Star Wars pro sc-fi a   Indiana Jones pro   dobrodružné filmy, tím je   Pán prstenů pro fantasy.   Úchvatná atmosféra , hudba   a zpracování. První díl je   celý hlavně o Frodovi a je   to spíše taková temná   pohádka(v tom nejlepším   smyslu slova). Věřím, že   by byl mistr Tolkien poctěn
romana.spajsova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2015
Láska k této trilogii mě   zasáhla již v roce 2002 a   stále trvá. Viděno   nesčetněkrát a vždy najdu   pohlazení, napětí umocněno   krásnou scenérií.
Jackal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2004
Myslel jsem,že Tolkienovu   trilogii Pán prstenů nelze   převést na filmové   plátno,ale Peter Jackson to   dokázal.Doufám,že od tohoto   režisera uvidíme ještě   hodně filmů.
matius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2010
The Lord of the Rings - Fellowship of the Ring
Kolosální dílo literární   i filmové. Nemohu vytknout   nic, vše je perfektní -   obsazení, výprava, hudba,   kostýmy, všechno. Skalním   fanouškům doporučuji   zhlédnout Behind Scenes,   najdete ho v limitované edici   nebo na YouTube :) -   http://www.youtube.com/watch?v   =sI52aSAheJM .
Hanka91
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2010
Společenstvo prstenu
I když zbožňuju celého   Pána prstenů, společenstvo   prstenu se mi asi ze všech   tří dílů líbilo nejvíce.   Ze začátku se odehrává v   krásné přírodě....celý   děj je hodně poutavý,   zajímavý.
bruccee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Majstrovske dielo uzasneho   rezisera.Jackson ze sa da   natocit film podla knihy a   nespiskat to ako v   Potterovi.Tento film ked   zacnete pozerat muste vidit uz   cely uplne vas vcucne.Nehraju   tu ziadne superhviezdy ale to   tej doby pomerne neznamy herci   ako   Wood,Mortensen,Astin.Dvojka   sice neni taka dobra ako   Spolocenstvo ale Navrat Krala   to vsetko vynahradi.
Petka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2005
Nešla jsem na film s   příliš velkým   očekáváním. Četla jsem   knížku a nedokázala jsem si   představit jak přenést   její propracovanost a detaily   do filmu. Ale všichni kolem   Petera Jacksona mě mile   překvapili!! Krajina Nového   Zélandu a i výběr herců   (většinou známí,   zkušení, ale nejsou   Hollywoodskými primadónami)   film krásně podtrhli. Kdo se   jednou začne dívat, už   neodejde!!
ketvin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Trilogii Pán prstenů snad   ani nemůžu komentovat. Knihy   mě přivedly ke čtení,   filmy mě uchvátili ke   knihám... :)   "Osekanou" verzi   bych už ale vidět nechtěla,   rozšířená verze má ty   správné grády :) Řeknu to   jedním slovem DOKONALOST :)
radekno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2003
1.díl božské trilogie
Není lepší trilogie než   tato!Její první díl jsem   snad už viděl alespoň   20x!Má v sobě všechno   akčnost,drama,lásku,dobrodru   žství,hrdinství,.......!!!J   e to velkofilm,který tu   žádný již dlouho nebyl!Co   více dodat!
namida
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2010
Báječné.Famózní.Jedinečn   é.Příroda,hudba,herci,prost   ě celkové zpracování je   skvělé.Můžu se na něj   dívat znova a znova.
Toshiro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Prvnímu z Jacksonovy trilogie   nelze nic vytknout. Všichni   herci byli tak šťatně   vybraní, např. Boromir.   Díky zvláště za Morii a za   Balroga. Škoda jen, že Peter   v Morii nerozvinul déle motiv   knihy, který spočívá v   rytmickém a opakovaném   blížícím se: jdu, jdu!   (skřetů). Na můj vkus   příchod skřetů přichází   příliš brzy. Ale chápu,   že film potřebuje akci.   Jinach nenacházím slabších   míst. Škoda jen, že to je   tak krátké!
Telcontar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2018
Pán Prsteňov
Pán Prsteňov je dnes   legendárne dielo, trilógia z   prelomu tisícročí sa   zapísala do dejín svojim   prelomovým spracovaním. Na   svoju dobu má dokonalé   efekty, ktorými predbieha   dobu a mnohé dnešné filmy   môžu vizuály len   závidieť. Čo sa týka   príbehu, nesmrteľné dielo.   A ja tento príbeh a jeho   filmové spracovanie mám vo   veľkej obľube. Čo sa týka   aj obsadenia, vizuálov, nie   je mnoho výtiek. Samozrejme   našlo by sa mnoho   nedokonalostí (fanúšikovia   kníh Jacskonovi nikdy   neopustia bojovnú Arwen,   alebo vynechaného Toma   Bombadila), ale ako celok, je   to nadpriemerne sfilmované,   ale je to film len pre   trpezlivých. Najmä   Spoločenstvo, ale ak ste   prepadli kúzlu Stredozeme,   môžem len odporučiť   predĺženú verziu, lebo   pridáva príbehu hlbší   zmysel. Kino verziu   neodporúčam, vôbec.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Na tomto filmu jsem byla v   kině! Jedná se opravdu o   povedený snímek. Dobro   čelí náporu zla a jeden   malý Hobit Frodo Pytlík   musí spasit svět. K tomu,   aby zdolal všechny nástrahy   potřebuje kamarády, kteří   mu budou pomáhat. A tak se   vytvoří Společenstvo   prstenu.
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2008
Slušná trilogie, avšak kdo   neviděl rozřířenou edici,   dělá velkou chybu. opravdu   to stojí zato. Málo který   film se může pochlubit   takovým bonusem.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2007
První Pán Prstenů sice   přináší nejméně akce a s   tím spojenou absenci   megalomanské výpravy a   vizuálních orgií, na   rozdíl od následujících   dílů však přináší   jistou „roztahanost“ a   pomalejší plynutí   příběhu, a s tím také   prostor pro seznámení se s   látkou, nádherné a   jedinečné výjevy,   rozličná prostředí a také   – což je   nejdůležitější – pro   herce. Jackson nám servíruje   rozličné charaktery,   jejichž společenství (teď   nemyslím TO Společenství)   je propracované a divákům   blízké. Zkrátka a dobře,   režisér skvěle vykreslil   postavy, každé nadělil   trošku té jedinečnosti a   bezvadně je obsadil. Z té   hromady určitě stojí za   zmínku Christopher Lee, Ian   McKellen, Ian Holm a Cate   Blanchett.
Zvlášť   zmíním osobitého Boromira v   podání tentokrát   přirozeného a charakterního   Seana Beana, jenž si mě   ještě více získal   především v závěru (ne   proto, že zemřel :-)). Je   tak mým hrdinou číslo   jedna. Bod navíc za něho.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Kdyz jsem sel poprve do kina   na prvni dil trilogie...   nekoukal jsem na cas, ktery to   ma trvat. Nase kino uz je   celkem stare a tak ma   nepohodlne sedadla pro takto   dlouhy film. Jinak bych nemel   nic proti filmu jako takovemu.   Propracovane do posledni   sekundy.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Naprosto úchvatný filmový   zážitek, který musí   každý vidět. Monumentální   dílo s tak nádhernou   vizuální stránkou, že   budete uchváceni ještě   dlouho po zhlédnutí.   Nesmrtelná klasika.
matej69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Když jsem byl menší, dal mi   pojem Pán Prstenů novej   smysl života. Mam doma   všechny knížky a   encyklopedie, jako Průvodce   světem J.R.R. Tolkiena a   spoustu dalších. Pro mě to   byl největší filmovej   zážitek. Nedávno sem se v   noci díval na všechny tři   (v nezkrácenejch verzích) -   sledoval sem je bez větších   přestávek cca 10 hodin...
Saara77
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Tak nevím, deset bodu patří   knize. Film je její   vizuálně bravurní   ztvárnění. Trochu   přehnaná love story a   další větší menší   nepřesnosti se dají   odpustit, obsazení je   víceméně perfektní (   děkuji za skvělou Galadriel   ), hudba taková jaká má   být. Prostě nic   překvapivého. Velice dobře   zfilmovaná kniha. Musím   přiznat, že jsem z toho   měla strach. Komentář   platí pro všechny díly.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Měl bych šetřit ale...
Já vím že desítkama by   měl člověk šetřit jenže   já si nemůžu pomoct. Mně   se prostě tnhle film líbil   tak moc, že si fakt tu   desítku budu šetřit až   vyjde třetí díl protože   jsem četl knížku a jestli   se jim podaří zachytit jen   setinu toho jak to napsal   Tolkien tak to bude za   jedenáct. Nevím jak vy ale   já sem přečetl skoro   všechno od Tolkiena co je tak   běžně k dostání a jsem   docela mile překvapen tím   filmovým zpracováním.   Znáte snad někdo lepší   fantasy film? Jestli jo tak mi   prsím napiště ať se na   něj podívám. Odmítám   návrhy typu Pán Prstenu -   Dvě věže a Návrat krále:)   honzik.chlup@seznam.cz
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Je to už hodně dávno co   jsem tenhle film poprvé. Ale   stejně jako tenkrát, i teď   musím uznat, že je opravdu   dobrý. V podstatě splňuje   všechno, co od dobrého filmu   čekáte. Příběh je   poutavý, strhne vás ani   nevíte jak. Velmi mě   potěšilo ztvárnění Morie.   Tak nějak jsem si jí   představovala.
Nikotyna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Pán prstenů je jednoznačně   jeden z nejlepších fantasy   filmů. Příběh je   geniální a prostě toužíte   po každém díle. Ovšem   podle mě právě   společenstvo prstenu je ten   nejlepší díl, ta příroda,   a to poznání Hobitů,   Hobitské vesnice,   trpaslíků, elfů a všeho.   :)
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2008
Podle mě určitě nejlepší   díl z celé série.   Nejdříve jsem viděl film,   pak jsem se až podíval do   knížky a nevím, co se těm,   kdo upřednostňují knižní   předlohu, nezdá. Podle mě   udělal Jackson poctivý kus   práce a mně se například   film líbí víc než kniha.   Třeba ta strhující   několikavteřinová bitevní   scéna na začátku bere dech.
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2019
Filmová fantasy klasika
Co by k tomuto šlo napsat...   asi jen to, že se jedná dnes   už o naprostou klasiku.   První díl pána prstenů   přinesl divákům zážitek,   na který jen tak nejde   zapomenout, a o rok později   na to zvládl dokonale   navázat druhým dílem.   Zkrátka klasické fantasy, co   víc k tomu dodat.
simca.talpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2008
CESTA DO FANTAZIE
Boj zla s dobrem, kde nic   není jisté. Podle mě   nejzdařilejší díl z   filmové, ale i knižní   trilogie. Nejlepší výkon   dle mého míně ní předvedl   Ian McKellenv závěsu s Andy   Serkisem alias Glumem.   Střídají se tu humorné   scénky Smíška a Pipina   (můj oblíbenec) i   dramatické chvíle o které   se starají Černí jezdci. Na   duši pohladí Roklinka a   Lothlorién a láska metzi   Aragornem a Arwen.
O   rozdílu mezi filmem a knihou   bylo řečeno mnoho. Troufám   si ale říst, že by mistr   Tolkien zklamaný nebyl.
Jo a samozřejmě nesmíme   zapomenout na vynikající   efekty.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Je to něco, co tu ještě   nebylo. Strhující film podle   strhující knížky. Je to   prostě taková pohádka pro   dospělé, která je   geniálně stvárněná.   Akorát mě mrzí opomíjenost   tohoto filmu při   předávání Oscarů.
alfonzcepicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2007
film hlavne zachytil atmosferu   knihy a vyborne vystihol   postavy, obsadenie hercov   vyborne (Aragorn, Boromir,   Gandalf, Elrond i mnohi dalsi   sa zhodovali s mojimi   predstavami). jemne odchylky   deja sa daju ospravedlnit   (vypadli napriklad hobitie   potulky po Kraji, ktore sa aj   tak mne osobne zdali trochu   detske). v prvom dieli sa   nevyskytuju prilis velke   bitky, co ja ocenujem, nie som   fanusik polhodinovych bitiek,   skor ocenujem stmosferu. a ta   bola skvela
James000
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Souhlas tady se Snapem ten   film je ŠPICA a rozhodně   furt bude a doufám že lidi   to neomrzí je na to i parodie   pár Pařmenů a celkem ujde..
SakoVerife
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
no ten zacatek je takovej malo   akcni no :)
martina24
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2009
První film z krásné   triologie Pán prstenu,jehož   knižní verze je dílem   J.R.R. Tolkiena.V některých   věcech se sice liší od   knihy,ale to vůbec nevadí.V   tomto filmu se dozvíme,jak to   všechno začalo, kdo je   Aragorn (Chodec)...
je   to dobrý film
vousac
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Dal bych 10,
ale doufám, že se někdy   někde objeví ještě něco   lepšího :-))
WOLF33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Famosni film !!! je tu ale   kniha a ta dosahuje   aboslutnich kvalit ktere jsou   troufam si rict filmem   nedostizitelne
TheOne
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2003
Dve strany prstenu??
Me se filmecek libil stejne   jako vice akcni dvojka, ikdyz   obcasne megalomanské pohledy   a zabery kamery me   dostavaly... jenze naproti   tomu kamos (verny ctenar   J.R.R.Tolkiena) malem znicil   operatko u sedacky v kine...   asi se mu to nelibilo :)) nj   kazdemu podle toho co se mu   libi ...zdar
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2007
No, tak tady já budu asi za   ignoranta. Tolkiena jsem   nečetl, jeho příběhy nijak   zvlášť neprožívám,   natož abych mohl soudit,   nakolik se film drží   předlohy. Herecké výkony   nepovažuji za nijak   oslňující, navíc mám   dojem, že na nich to ani   tolik nestojí. A do kina jsem   na to šel jenom proto, že   jsou filmy, které by bylo   kacířské sledovat doma v   televizi nebo nedejbože na   PC; na takovýhle film se   kvůli vizuální a zvukové   stránce prostě musí do   kina. A přes všechny   výhrady, které k tomu mám,   se mi to jako líbilo:-)
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2014
No já nevím, dva hrdinové,   jeden kudrnatý modrooký   pošuk a druhý vypasený   blonďatý vepř, to nejsou   hrdinové dle mého gusta.   Navíc jméno Frodo Pytlík   vzbuzuje více chechot nežli   jakýkoli respekt či obdiv.   Dále absolutně nechápu,   proč tak nádhernou   podívanou je třeba vždy   přerušit šíleně dlouhým   hluchým místem, kde se jen   kecá. Také mi vadilo   vyprávění, které by vydalo   na deset knih. Hlavně hned na   začátku a pak stagnace a   nikde nic. Ovšem snímek   nemá jen zápory, má   rozhodně více kladů a to   jednoznačně hudbu. Pak   ovšem výprava, masky a   kamera. Takže přece jen bude   mé hodnocení řádně   vysoké. 2014011116344/17115
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2009
První díl dobrodružství,   které má své krásné   záběry a bitvy, ale knize se   nevyrovná. Vykulený Elijah   Wood mě nezaujal, ostatní   naopak mnohem více.   Zpracování je velmi   efektní, ale příběh je   natolik složitý a bohatý,   že někdy je méně   přehledný a ztrácí tempo.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Neznám knihu
Nečetl jsem knihu ani jim   podobné, ale na více   podívání musím hodnocení   malinko zvýšit. Skvěle   natočená dobrodružná   fantasy pohádka o boji dobra   a zla, kde je vynikající   technická a triková   stránka, tak stejně jako   pěkná hudba, dobře vybraní   herci, masky atd. Začátek   spíše pomalejší, ale tak   po cca 30. minutách to začne   nabírat na intenzitě a   napětí a atmosféra funguje   dobře.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Skvelý film, vynikajúce   spracovanie, špeciálne a   zvukové efekty sú na   špičkovej úrovni, kvalitné   herecké obsadenie, dej je   napínavý, úchvatný a   strhujúci, nádherná a   očarujúca scenéria, kde sa   tento film nakrúcal,   nehovoriac o výbornej   atmosfére pri sledovaní   tohto filmu. Týmito slovami   sa dá tento fantasy opísať.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2011
První část slavné   trilogie. Ze začátku se tam   moc neděje. Je to zajímavé   až se vydají na cestu.   Příběh je moc dobrý i   herci
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2014
Zpracování Tolkienova   románu vešlo do dějin   světové kinematografie a   jeho režisér se zařadil   mezi klasiky. Jistým   nedostatkem je jeho délka,   ale tomu se vyhnout nedá.   ovšem, že bych ho řadil na   první nebo přední místo a   musel by získat tolik   Oskarů, to si myslím   nezaslouží - možná   poslední díl. Film není   zase tak   "hvězdný".
whack
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Áno, aj trilógia Pána   prsteňov nesie   environmentálne posolstvo.   Idea dobra a zla je jasne   prepojená s využívaním a   ohrozovaním prírodného   prostredia. Na konci príroda   vracia rany a zhubný   priemysel je zničený.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Výborné fantasy od Petera   Jacksona plné kouzelných   prapodivných postav.Samotný   příbeh nebudu rozebírat,ale   je skvelý a tenhle film jen a   jen doporučuji.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2019
Pan prstenu
Prsten moci musi byt znicen!To   vsak neni vubec   jednoduche...Bilbo Pytlik je   uz starsi,ale jeste ma synovce   Froda.Bilbo vlastnil prsten   moci cela leta a onen prsten   mu prodluzoval zivot.Prten   moci cini sveho nositele   neviditelnym...Bilbo jej   prenecha Frodovi.Froda a   Samved Krepelka,zahradnik,musi   hodit prsten do hory osudu v   Mordoru,coz je "temna   zeme" zleho pana   Saurona.Kolo stesti se   toci!Jak to dopadne?Buh vi!
nobynoblhoch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2010
...
pro mne jako fanouska   tolkienova dila ma cela   trilogie jedinou vadu a to   tragicke obsazeni role   hobitu-froda bych jeste   zkousnul ,ale samik je na me   vazne moc
richi23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Je to moc dobrý film u   žádného dílu jsem se   nenudil.A ty záběry?Jsou   naprosto dokonalé Peter   jackson umí udělaat film!!!!
Orin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Pan prstenu se mi moc liby!   liby se mi i prostredi z   Noveho zelandu kteri sem si i   vibral jako zemi splnene   dovolene! Frodo Gandalf   Aragorn Legolas Gimli Boromir   ti vsichni drzi film na   urovni! oko temneho pana nema   chibu! a viprava za znicenim   prstenu zavede divaki do taju   nadherneho prostredi Noveho   Zelandu! je to moc pekny   film!!!!
palivasto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2005
prechvaleny
videl sem mnoho lepsich. tento   film (1,2 i 3) je prumer s   dokonalou vizual. strankou.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2014
Filmu nemám prakticky co   vytknout, koukl jsem se na to   ze zvědavosti co na tom   všici mají. Po grafické   stránce nemá chybu, Viggo   Mortensen do své role sedí   jako hrnec na pr...l, ale   neohromilo mě to tak jako asi   většinu lidí, začátek byl   vyloženě otravnej, uvidím   co další díly. 75%
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2013
Mám moc ráda Petera   Jacksona, ale rozvleklé   výpravné pohádky zrovna   nejsou moje oblíbené.   Jednoduše řečeno:   uznávám, že je to skvěle   natočený, výpravný snímek   s nádhernými triky a   maskami, ale mě to prostě   nebavilo. Pro mě to byla   přehlídka příšer, bojů a   režisérké fantazie. Trochu   mi i vadila podivná jména a   názvy, které nezněly   exoticky, ale spíše finsky,   až bych řekla, že sráží   celý příběh. Možná je to   vina překladu. Nezajímalo   mě, jak to bude dál a jak to   celé dopadne a to by asi   mělo.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2005
tenhle dil docela nuda...
Barty
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Jak už to tradičně bývá,   tak ani toto pokračování   úspěšné jedničky   nedokázalo pobavit jako   první díl. Kvalita je   přímo danému   pokračování, i když musím   konstatovat, že jsem to   čekala daleko horší.Ale asi   je to proto že jednička mně   neoslovila tak co jsem mohl   čekat!!!
Martin79proqavqis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Je to zvláštní film
Vynikající výprava,   vynikající efekty,   vynikající herecké výkony,   úchvatná hudba,   neuvěřitelně nudný děj,   neuvěřitelná délka celé   trilogie (cca 11 hodin),   kvůli které již nemám   chuť se na to podívat   znovu... - zkrátka film pro   milovníky popcornu, kteří   se rádi podívají na   vizuálně perfekní film.   Jedno z mnoha filmových děl,   při kterém není potřeba   přemýšlet, není totiž nad   čím.
maxsteel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.11.2009
Tento díl je asi nejlepší z   toho co nabízí trilogie   pána prstenů ale i přesto   když jsem ho poprvé   zhlédnul tak mě dost   zklamal,aspon ale má trochu   zajímavý příběh narozdíl   od 2 a 3 dílu této série.
biskis
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2007
zdlouhavý film plný efektů,   který si přes masovou   reklamu a propagandu dokázal   získat srdce   diváků:)...Knihu si někdy   určitě přečtu, ale film   už nikdy více...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.3.2016
Mno
Tolkienova kniha me nezaujala.   Nedokazal jsem se do ni   zacist. Naproti tomu filmy se   daji prezit. Prvni dil teda   nic moc. Kdyz by se vyskrtnul   otravny hobit Frodo Pytlik   neustale koulejici ocima a   nafukujici tvare, tak by to   pribehu prospelo. Zase by se   to muselo asi prejmenovat :-)
Katullinka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento film mě vůbec   nenadchl, normální průměr,   jsou lepší filmy.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2011
První díl veleslavné   trilogie, kterou sice   nemusím, ale přece jen asi   radši než Harryho Pottera.   Úžasné triky; občas se   pozná, jak "to"   udělali, občas ne.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Je mi líto, že zřejmě   pobouřím všechny zastánce   tohoto filmu (většinu   lidí), ale tak to chodí.
Usínat jsem začala již   po dvaceti minutách chůze   hlavních aktérů v lese, ale   nakonec jsem to vydržela   celých pětačtyřicet minut   chůze v lese, kdy jsem   odešla od obrazovky, když   jsem se vrátila po nějaké   době, šli opět v lese.   Nelenila jsem a vypla   televizor.
Klidně se   přiznávám, že nechápu   kouzlo fantasy žánru, ale   tak to prostě chodí, no.
relis
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2009
je to celkem hovadina, nevím   co na tom všichni mají, je   to taková pohádka pro   dospělé u které je jasné   hned na začátku jak   skončí, je ji ale dobré   vidět před tím než se   mrknete na pár pařmenú
Manuela
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.11.2008
njn...já vím, že na tenhle   film každej pěje oslavný   ódy, ale mně to nebavilo,   kdybychom na to nešli   povinně se školou, asi by   mě nikdy nenapadlo na tenhle   film jít. Já ani nevím, o   co tam šlo. Co jsou to   vlastně ty hobbiti? Nějaký   ty příšery, co tam   pobíhaly? Knížku bych   nečetla a film je taky   ptákovina. Já mám radši   český pohádky a pohádkový   příběhy. Tohle je fakt dost   hnusná splaška.
Dobrutka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Das byla pěkně hloupá film.   Já se velice, velice, velice   bála když já viděla   hlavní Skret "Das   Lurtz". Hodná pán byla   Sarumana, ale ošklivá pán   Gandalfa. Celkova to nebyla   Nic moca. Celkova to der   hovadina!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih76854minih76854Večerní slunce (2009) 
That Evening Sun n
minih41960minih41960World Trade Center (2006) 
World Trade Center n
minih7551minih7551Fantom Amsterdamu (1987) 
Amsterdamned n
minih39406minih39406Malý svět Dona Camilla (1951) 
Don Camillo n
minih71248minih71248Bitevní loď (2012) 
Battleship n
minih4056minih4056Biliárový král (1961) 
The Hustler n
minih158722minih158722Úsměvy smutných mužů (2018) 
Úsměvy smutných mužů n
minih138369minih138369Dánská dívka (2015) 
The Danish Girl n
minih53603minih53603Farma smrti (2006) 
Hoboken Hollow n
minih71281minih71281Když kámen promluví (2010) [DVD kinodistribuce] 
Když kámen promluví n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]

 Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]
Hobit: Bitva pěti armád n
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

 Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
Hobit: Šmakova dračí poušť n
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

 Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
Hobit: Neočekávaná cesta n
The Hobbit: An Unexpected Journey
Žánr: fantasy / dobrodružný / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Zrození naděje (2009)

 Zrození naděje (2009)
Zrození naděje n
Born of Hope
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Kate Madison

(spin-off)

Lov na Gluma (2009)

 Lov na Gluma (2009)
Lov na Gluma n
The Hunt for Gollum
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Velká Británie
Režie: Chris Bouchard

(spin-off)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

 Pán prstenů: Návrat krále (2003)
Pán prstenů: Návrat krále n
The Lord of the Rings: The Return of the King
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

 Pán prstenů: Dvě věže (2002)
Pán prstenů: Dvě věže n
The Lord of the Rings: The Two Towers
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

The Return of the King (1980) [TV film]

 The Return of the King (1980) [TV film]
The Return of the King n
 
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

Pán prstenů (1978)

 Pán prstenů (1978)
Pán prstenů n
The Lord of the Rings
Žánr: animovaný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Španělsko
Režie: Ralph Bakshi

(jiná verze filmu)

Hobbit (1977) [TV film]

 Hobbit (1977) [TV film]
Hobbit n
The Hobbit
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

The Hobbit (1966)

 The Hobbit (1966)
The Hobbit n
 
Žánr: animovaný
Země: Československo / Spojené státy americké
Režie: Gene Deitch

(spin-off)

Hodnocení filmu

87 % (1426)
2   - SvoKar
8   - argenson
9   - curil
8   - cicis
8   - jarda53
8   - Erkul
8   - Pitryx
9   - clara.bow
9   - veverka-zr
8   - efCZa
10 - hvezdyn
10 - MARi0
10 - Frolíček
9   - Justik66
8   - FLA
7   - Edward52
10 - Hugin
10 - M.A.G.
9   - klasifikát
8   - ajaajena

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

22 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Podivnosti světa

18:55 - 19:40

27 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Hospoda (1996) [TV seriál]

18:45 - 19:30

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - HLAVNÍ ZPRÁVY

18:55 - 19:55

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166367
Osobností: 661032
Fotografií: 646603
Plakátů: 311197
Obsahů a biografií: 153056

Poslední komentáře

Dospívající dívka (1979)

Dospívající dívka
Druhý film Jeanne Moreau jako   režisérky (po "Lumiére" -   1976). Příběh nostalgicky   pohlíží na sexuální   probuzení mladé dívky v   krásném více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Cyborg (1989)

Cyborg
Tohle je klasické akční   scifi béčko 80.let. Jedna   akční hvězda obklopená   hromadou sotva průměrných   herců pod taktovkou zcela   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Účastníci zájezdu (2006)

Účastníci zájezdu
Vím, že Michal Viewegh je   považován za ikonu naší   porevoluční literatury ale   já jeho knihy ani scénáře   dvakrát nemusím. Vždy mi to   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Otevřený kruh (1973) [TV inscena...

Otevřený kruh
Velmi vydařená životopisná   inscenace Marie   Poledňákově. Sestava   našich elitních herců té   doby podala vesměs hodně   nadprůměrné výkony více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Skleněný pokoj (2019)

Skleněný pokoj
Snímek režiséra Juliuse   Ševčíka je svým námětem   a hlavně zpracováním v   české filmu doslova jako   zjevení. Je vidět, že pokud   je k více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.509/0.486