ohodnotit

Nepřítel před branami

Enemy at the Gates

Další název:
Nepriateľ pred bránami (SK); Duell - Enemy at the Gates (DE); Stalingrad (FR)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2001
„Strhující souboj dvou špičkových odstřelovačů uprostřed bitvy o Stalingrad.“

Komentáře k filmu Nepřítel před branami

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 46
Angelika2808
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2011
Voloďo, synáčku...
"tvůj otec i bratr padli   v boji za vlast, za soudruha   Stalina..."
Krvavá, krutá a   nejspíš i velmi autentická   válečná jatka Velké   vlastenecké války, kde   život neměl vůbec žádnou   cenu a tisíce sovětských   mladíků padlo ještě   dřív, než začli opravdu   bojovat.
Fanatický   obdiv k nejvyššímu a   oddanost doslova až za hrob-   co na tom, že ve 30. letech   Stalin zdecimoval a zcela   paralyzoval Rudou armádu při   politických a vojenských   čistkách (popravy Kameněva,   Zinovjeva, Bucharina, Kirova   aj.). Srazil však na kolena   Hitlera- pro milióny   porobených a válkou   zbídačených lidí se stal   hrdinou. Ve skutečnosti tyran   proti uzurpátorovi...
V téměř   sedmiměsíční (srpen   1942-únor 1943) bitvě o   Stalingrad se odehrává nejen   vojenský, ale i milostný   příběh skutečného   odstřelovače Vasilije   Zajceva (/1915-1991/, který   údajně zastřelil 225   německých vojáků) - ve   snímku Nepřítel před   branami symbolicky zvítězí   i nad majorem Kónigem.
Geniální francouzský   režisér Annaud (mimo jiné i   tvůrce úžasného snímku z   pravěku- Boj o oheň /1981/)   měl mimořádně šťastnou   ruku i při výběru hlavních   představitelů- není divu,   že charismatický Jude Law v   roli odstřelovače Zajceva   okouzlil půvabnou Táňu   (Rachel Weisz) a že se pro   něj obětuje i kamarád (a   zároveň i sok v lásce)   politruk Danilov (neméně   výborný J. Fiennes). V   typického   "němčoura" se   promění E. Harris, Američan   jak poleno, B. Hoskinsovi   bychom malého vzteklého   Chruščova také věřili a   Annaudův oblíbený R.   Perlman (odstřelovač   Kulikov) se stává hrdinou s   tragickým koncem.
Úvodní krvavá scéna,   kdy jsou náletem Luftwaffe   zmasakrovány stovky mladých   vojínů, šílené   krveprolévání jak z   německé, tak i ze sovětské   strany v beznadějné řeži,   ale i drsný konec malého   odvážného Saši- to   všechno by si měly   připomínat mladé generace   jako memento fašistické   zvůle.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Tak opet jeden z vybornych   filmu o druhe svetove   valce.Tentokrat se jedna o   bitvu o Stalingrad a take o   bitvu dvou nejlepsich   odstrelovacu te doby.Kazdy z   nich ovsem stoji na jine   strane barikady.No me tu   hlavne dostal ten zacatek,jak   Ruda armada posilala sve muze   do valecne vravy v paru,kdy   jeden dostal pusku a druhy   jenom naboje.A hlavne nesmeli   ustoupit........nikdy za   zadnych okolnosti,jinak je   cekala smrt od vlastnich   lidi.
Film je skutecne   herecky vyborne   obsazen.Doporucuju vsem.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
pro me nejlepsi valecny   film,dost ponury a temny jak   to ma byt,se skvelym pribehem   podle skutecne udalosti! s   hollywoodskym happy-endem!   SUPER
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Výborný válečný film ve   kterém jsou kladný hrdinové   rusové místo   američanů.Příběh o   ruských odstřelovačích   proti němcům.Skvělé   obsazení   J.Law,R.Weisz,E.Harris a   R.Perlman.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
pro mne jeden z nejlepších   válečných filmů vůbec -   užila jsem si akci,   střílení, chlapy a lásku   ....
catamount
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2006
Film z ruského prostředí s   americkým koncem. Ale   myslím, že velmi dobře   natočený, plný reálných   postav v celkem smysluplném   příběhu. Doporučuji i   těm, kteří válečné filmy   nijak nemilují (sám mezi   takové diváky patřím). Ve   filmu je dobře vidět, jak   lidé v absolutním pekle,   plném smrti a bolesti   přijímají prakticky jedinou   možnost, kterou mají –   jít dál. A mám-li si   vybrat, tak raději hezký   konec filmu, než smutný.
lion71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2019
Dobře napsaný scénář je   polovina úspěchu a výběr   herců je druhá polovina. Já   jsem se bavil. Film se docela   povedl.
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2007
moc dobře natočený film,   drsná atmosféra. já osobně   bych asi nevypustil milostný   trojúhelník, ale co už
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Skutečný příběh -   skutečný hrdina. Sovětský   hrdina a jeden z nejlepších   odstřelovačů v historii   Vasilij Zajcev. Syrový   příběh odehrávající se v   nejtěžším úseku Bitvy o   Stalingrad. V době kdy ani   velitel obrany města   nevěřil ve vítězství. Jen   odvaha vojáků a jejich   nesmírné oběti rozhodli o   osudu Stalinova města. Táňa   a Vasilij se již po válce   nesetkali.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
kdyby to šlo, dalo by se to   tady popsat jen jediným   slovem a to by bylo: super!   Jud Law je výborný a celý   film je prostě a jednoduše   skvělý!! :)
Warrior7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Bitva o Stalingrad. Jedna z   největších a   nejvelkolepějších bitev 2.   světové války. A stejně   tak velkolepý film. Bitva   dvou národů zobrazená   očima dvou elitních   sniperů. Tento film určitě   patří k nejlepším   válečným filmům, které   kdy byly natočeny. Vyzdvihl   bych pak především herecké   výkony všech akterů,   kteří se opravdu překonali.   Stejně tak příběh podle   skutečné události.   Neexistuje moc filmů, které   by vás vtáhly do děje tak   jako tento snímek. Mrzí mě   jen, že v očích veřejnosti   zůstal poněkud   zapomenutý...ale za sebe   dávám 10/10.
Bumbacius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Jeden z mých   nejoblíbenějších   válečných filmů je v něm   opravdu mistrovsky ukázán   boj mezi dvěma nejlepšími   známímy odstřelovači té   doby.
Madam_Horatio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2006
Jeden z mála válečných   filmů, co se mi líbil.   Opravdu.
romando
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Jeden z mojich   najobľúbenejších filmov.   Príbeh ostreľovača, ktorý   sa stane postrachom pre   nemeckých vojakov keď sa   snažia dobiť mesto   Stalingrad. Skvelé scény,   výborné herecké výkony.   Doporučujem!!!
ivoš
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Realisticky podaný příběh   z bitvy o Stalingrad za 2.   světové války, který byl   natočen podle skutečné   události. Jména hlavních   hrdinů jsou známa i z   historie. Škoda jen, že   jméno super odstřelovače   Zajceva vešlo ve známost až   díky tomuto filmu. Nevím,   proč byl historiky   zamlčován. Film opravdu   stojí za shlédnutí a to   nejen jednou. Při dalších   projekcích náhle zjistí   věci, které jste prvně   málem nepostřehli.
Vřele doporučuji, s   českým dabingem je film   ještě lepší.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Trocha nezvyčajný film z   obdobia druhej svetovej vojny,   ktorý hlavné opisuje život   ruského   vojaka(odstreľovača),z   ktorého sa stane veľký   hrdina. Na mňa tento film   zapôsobil svojim dejom,   veľmi dobrými výkonmi   hercov a atmosférou.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2009
velmi surovím ale pravdivým   způsobem podaní film  
jeden z   nejlepších filmů o   odstřelovačích z   války.Velmi dobře zahráno a   natočeno efekty jsou   skvělé.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2013
Vojín Ryan ve Stalingradu.   Dobré herecké obsazení i   zpracování. Jude Law vs Ed   Harris. Pěkný válečný   film ještě s trochou   romantiky s krásnou Rachel   Weiz.
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Annaud! Ano!!!
Jean-Jacques Annaud je snad   jeden z nejrozmanitějších a   nejvšestrannějších   režisérů, co znám. Od   komedie Hlavička,   historických Sedm let v   Tibetu, přes dobrodružné   drama Medvědi, detektivku z   církevního prostředí   Jméno růže až po   plnohodnotný válečný film   Nepřítel před branami – a   to zdaleka není vše. Co jsem   zatím viděla, tak musím   říci, že mu to všechno jde   opravdu skvěle.
Nepřítele před branami   jsem měla možnost nejdřív   vidět ve škole a bylo to   snad poprvé, kdy během   vyučování nikdo nespal a   všichni dávali pozor. Jen   tak dál pane Annaude a   stanete se mým   nejoblíbenějším   režisérem.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2011
Válečných snímků už jsem   sice pár viděl, obzvláště   těch z druhé světové. Ale   Annaudův projekt se liší   hned v několika dosti   podstatných bodech. Zaprvé   se snímek odehrává na   Východní frontě, takže ani   zmínka o Američanech, přeci   jenom filmů o jejich   hrdinství jsou desítky (tedy   ne, že Rusové, potažmo   Sovětský svaz by byli nějak   pozadu, jen s jejich tvorbou   dosud nemám zkušenosti).   Zadruhé je to příběh podle   zkušenosti, tudíž tím   lákavější (i když je   jasné, že to s reálným   příběhem asi nebude mít   tolik společného, je to   určitě plus, obzvláště   když jsem o Vasiliji   Zajcevovi také už něco   slyšel). Příjemnou změnou   je také ta „osobní   válka“, která se rozhoří   mezi hlavním hrdinou a jeho   vychytralým protivníkem   majorem Koningem. A   posledním, dost možná   nejpodstatnějším faktem je   zaměření na pro mě   nejzajímavější sortu   vojáků – totiž   odstřelovače. Tudíž se   nedočkáme zrovna mnoha   takříkajíc přímých   konfrontací, kdy si   protivníci téměř koukají   do očí a i když i zde je   mrtvol dostatek, ony   nejhnusnější jatka jsou,   až na pár úvodních scén   posunuty kamsi do pozadí.   Přesto se krví nešetří, i   když v době „po   Ryanovi“, už to zaskočí   asi jen málokoho. I když v   jedné chvíli je přeci jenom   trochu drsnější, než bych   čekal (šibenice), ale to je   válka. Fajn skutečností   jsou potom některé nápady,   možná díky sniperům v   hlavní roli, mnou dosud   neviděné – například   scéna v továrně na traktory   se sklem je vážně   působivá, jedna z   nejlepších vůbec. Podobně   jako Kulikovův poslední   skok. Potěší i to, že   funguje atmosféra, mírné   napětí nebo povedená   Hornerova hudba (jen škoda,   že nejvíce vyniká až při   závěrečných titulkách). K   obsazení stačí říct jenom   to, že je skvělé. Jude Law,   kterého jsem ještě před   pár lety považoval za   podobnou hereckou hvězdu jako   Pamelu Anderson (tudíž pouze   mediálně známou tvář),   mě každým dalším filmem   znova a znova fackuje svým   hereckým výkonem a na   žebříčku oblíbenosti   stoupá stále výše. Naproti   tomu Joseph Fiennes mi   odjakživa připadal jako   neobyčejně charismatický   herec, což zde potvrzuje, i   když jeho rolí není zrovna   válečný hrdina. Ed Harris   je jako Koning taktéž   dokonalý, německá uniforma   v kontrastu s jeho chladnýma   očima mu opravdu až   překvapivě moc sluší.   Rachel Weisz jsem bral   zpočátku jako nutné zlo v   podobě romantické linky, ale   kupodivu tahle love-story do   snímku zapadla až s   nečekanou lehkostí a dokonce   byla i příjemným oživením   (pěkně natočená scéna   jejich první noci) a díky   Denisovově lásce k ní i   nenásilným posunutím v   ději (či dokonce elegantním   umožněním závěrečné   konfrontace). Příjemně   překvapil i fakt, že jsem   sám poznal maršála Pauluse   podle vzhledu, protože na to,   že zrovna on vedl ofenzivu u   Stalingradu jsem už   dááávno zapomněl. Škoda   jenom toho trošku   klišovitého závěru, i   když je pravda, že i ve   válce je prostor pro něco   tak nepravděpodobného…
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2011
Zajímavý a trochu   netradiční pohled na druhou   světovou válku. Pro   příznivce žánru povinnost,   ale zaujme určitě i   ostatní.
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2011
Opravdu výborný film, který   popisuje i praktiky ruské   armády a jejich nesmyslné   hromadné útoky. drobná role   Boba Hoskinse jako Chruščova   je taky taková perlička.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2003
Jeden z nej válečných filmů
Nemohu ho sice srovnávat s   takovými filmy jako byl   třeba Stalingrad, protože to   je kultovní snímek, nebo   třeba Most přes řeku Kwai,   ale tohle je rozhodně jeden z   nejlepších za poslední   roky, ne-li nejlepší. Pokud   jste fandové do filmů o   válce, tak by vám tohle   rozhodně nemělo ujít. Je   tam sice pár chybiček (sex   mezi třiceti vojáky je dost   drsná věc), ale to je daň   za to, že vše ostatní je   opravdu skvělé....
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Film mě mile překvapil.   Nečekaně dobré obsazení, z   mého laického pohledu   působivá výprava a skvělá   zápletka.
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Jeden z mála válečných   filmů, který se mi líbil.   Důvod je jednoduchý, v   hlavní roli tu není ukázat   litry krve a stovky mrtvol,   ale povědět příběh.
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Nepřítel před branami
U tohoto filmu mě uchvátil   poněkud drsný a reálně   vypadající začátek.   Závěr filmu mě až tolik   neuchvátil, ale i tak je   Nepřítel před branami jeden   z mých nejoblíbenějších,   válečných filmů a myslím   si, že patří i k těm   nejlepším.
filmy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Příběh prostého   človíčka, který se díky   svým nadprůměrným   střeleckým schopnostem   dostane do elitní jednotky   odstřelovačů poté, kdy   přežije svůj první střet   s nepřítelem. Proti   elitnímu střelci je nasazen   německý elitní střelec a   jejich vzájemný souboj,   který je vlastně soubojem   nervů, soubojem o získání   lepších onformací a tím   výhodnější výchozí   situace při závěrečném   souboji. Příběh, který je   zasazen do více než reálné   scenérie téměř zničeného   Stalingradu, nedostatek   spánku, jídla a neustálého   psychického stresu je   natočen podle skutečnosti.   Vynikající válečný film   natočený v poslední době.
vjaburek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2008
Velmi pěkný film, oblíbený   především u 10-ti letých   chlapců(i přes věkové   omezení)....Jean-Jacques   Annaud opět dokázal svůj   ohromný talent na točení   velkolepých scén.Hudba je   strhující a podtrhuje stres,   ve kterém ostřelovač musí   žít.Jeden z nejlepších   válečných filmů které   byly natočeny o SSSR.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Zajímavý snímek - vtáhl   mne do děje, ač si na   válečné filmy až tak   nepotrpím. Ti dva střelci -   no, byli to vojáci a byla   válka...museli počítat s   tím, že jeden z nich   nepřežije. I když žít se   chtělo oběma. Osobně mi ale   bylo nejvíc líto toho   malého klučiny, kterého   vlastně zneužívaly pro své   cíle obě strany, a který na   to nakonec tím životem   zaplatil taky.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2020
Tento válečný film se   opravdu povedl. Strhující   pohled do ulic zničeného   Stalingradu má atmosféru a   přes délku více než dvou   hodin neztrácí napětí ani   tempo. Navíc má opravdu   vynikající i obsazení. Jude   Law, Ed Harris, Rachel Weisz,   Bob Hoskins, Ron Perlman to je   skutečná herecká elita.   Kamera je z mého pohledu   prostě vynikající a scény   bojů vyznívají   přesvědčivě. Především   to všechno těží z velmi   kvalitního vrstevnatého   scénáře. To vše tvoří   hodně nadprůměrný film.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Opět báječný   atmosférický válečný   film, u něhož vás ani   nenapadne, že by něco   nemuselo být pravda. Výběr   hlavních postav si zaslouží   pochvalu. Hlavní střelec   dokázal hrát tvrdost i obavu   zároveň, jeho německý   kolega byl samozřejmě   vykreslen poněkud pekelněji.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2005
pěkný film s dobrými   hereckými výkony a drsnou   realitou obrany   Stalingradu,Jude Law je   prostě dobrý herec ikdyž   tato role jistě nebyla z   nejlehčích,kamera   vynikající,jen ten děj   trochu vázne,trochu víc akce   by neuškodilo.Tento   snímek,jistě nikoho   neurazí,ani slabší povahy a   budeme se k němu neustále   vracet.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Úvod je strhující. Pohled   na válčící Stalingrad,   vypadající spíše jako   peklo, přeplouvání Volhy za   asistence messerschmidtů a   následující ůtok ústící   v masakr - to je pěkný kus   filmařiny. Vůbec celá   výprava je monumentální a   patří ke kladům snímku.   Jenže po úvodní třetině   se film vleče a doplácí na   řadu scenáristických děr.   Ale koukat se na to dá, i   díky trojlístku - Law,   Weisz, Harris Rovněž je   potřeba dodat, že film je   inspirován skutečným   příběhem odstřelovače   Zajceva a jeho zbran´je   dodnes v muzeu.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Hodnoceno po druhém   shlédnutí, které již   nemělo takovou šťávu jako   první, přesto si udrželo   luxusních 9/10. V bahně a v   troskách Stalingradu se   našel hrdina- pasáček,   který kosí jednoho skopce za   druhým... Až jednou...   Přijde on- sniperský sok!   Drama by se místy dalo   krájet a zachycení   válečné atmosféry   hodnotím vysoko. Kam se na   Vasila hrabe Chuck Norris!
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2020
Válečný příběh o   zbídačeném Stalingradu a   dvouch střeleckých es.   Drsný život vojáka rudé   armády kde propaganda má   svou moc.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Ještě před několika lety   nám byla předkládány   válečné filmy plné   udatných sovětských   gěrojů s touhou zemřít za   Stalina a sovětskou zem.   Tento film se mnohem více   blíží realitě a ta je hned   na úvod podáná tak   realisticky a intenzivně, až   to mrazí (tou intenzitou mi   to velice připomnělo Vojína   Ryana). Boj o Stalingrad je   pozadím pro boj dvou   odstřelovačů - skvělého   Lawa a snad ještě lepšího   Harrise. Fakt působivý   válečný film, kterému   vyčítám jen trochu   pokulhávající tempo v   závěru filmu a místy   nedotažené digitální   scény.
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Válečný film trochu   jinak..je zde videt, jak to   asi (velmi zhruba) vypadalo v   SSSR. Snadná zápletka,   která se časem zaplétá do   osudu několika lidí,   žárlivost, láska a   střlení-klasika. Ale   herecké výkony Juda a Rachel   Weisz, stejně jako ostatních   dělají film přímo   skvělý..výborné nápady a   nevšední práce   ostřelovačů - změna po   jiných válečných hrdinech,   utíkajících v dešti   kulek..
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2005
Válečný film
Vždycky mám takový divný   pocit, když některá   provenience natáčí filmy,   jejichž děj se odehrává na   území jiného státu a   zákládá se na historických   skutečnostech. Takový divný   pocit, jsem měl právě u   tohoto snímku.   Americko-německo-britsko-irsk   ý film o bitvě u   Stalingradu. Je dnes moderní   shazovat a podceňovat   obyvatele bývalého   Sovětského svazu (Rusy,   Ukrajince, Bělorusy a   další) a především   snižovat jejich podíl na   výsledku druhé světové   války. Je třeba si   uvědomit, že na devadeát   procent padlých Němců v   boji padlo při střetu s   Rudou armádou. Filmu je   třeba vyzdvihnout kulisy a   reálie i celkovou atmosféru.   Skvělé napětí i herecké   výkony.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Velice dobrý válečný film,   který se zaměřuje na souboj   ruského a německého   odstřelovače. Film má   dobře zpracované válečné   scény ale chybí mu lepší   válečná atmosféra.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Celkově válečné filmy   nejsou můj šálek čaje, ale   zde musím smeknout. Výborně   pojato, skvělý kompromis   mezi bojem, příběhem a   charakteristikou postav   podpořen dobrým scénářem.   Doporučuji
petrph
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Působivý a místy brutální   válečný film z druhé   světové války, z bojů o   Stalingrad ukazuje tuto válku   takovou jakou skutečně   byla, kde život vojáka   neměl žádnou cenu, ani pro   vlastní velitele.
Na   pozadí úporných bojů o   strategické město, ve   kterých denně umíraly   stovky mužů se film   koncentruje na dva z nich.   Snajpeři stojící na   opačných stranách, a   hledající se na mířidlech   svých zbraní. Oba dobře   vědí že přežít může   jen jeden z nich..
Eisenhammer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Působivý válečný film z   druhé světové války, z   bojů o Stalingrad. Ukazuje   (možnáreálněji něž   dříve) tuto válku takovou   jakou skutečně byla, kde   život vojáka neměl žádnou   cenu, ani pro vlastní   velitele.
Je to   vyprávění o souboji dvou   vojáků, kteří stojí proti   sobě. O odstřelovačích,   jejichž úkolem bylo čekat a   zabít ten správný cíl   nikým nepozorován. Přežije   jen jeden.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.11.2011
V novinách jsem asi 2krát   četl, že naštvaný jsou   všichni: Němci, Rusové atak   ,že je to nevěrohodné a   podobně. Knihu jsem nečetl,   je prej lepší. Nicméně   film ujde začátek je   bombastický a duel dvou   sniperů uvěřitelný, ale   akce jsem v tomto filmu čekal   víc. Jinak dobrý výpravný   válečný snímek.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Film je sice inspirován   skutečností, ale   nepochybuju, že si ho tvůrci   "upravili", ať už   v jakémkoli směru. Nejsem   fanouškem tohoto žánru,   takže nemusím vidět   víckrát, ale má nesporné   kvality...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2011
... Ante Portas!
Dlho, dlho som odkladal   zhliadnutie tohto filmu ...no   a čakal som rozhodne viac.   Začnem dejom. Začiatok je   priam famózny. Scéna s vlkom   a následný presun cez rieku   a boje v Stalingrade sú   skvele natočené. Perfektná   výprava, boje, akcia, kamera   na úrovni. Výborné sú tie   scény ako Nemci stukami   bombardujú prepravné lode   Sovietov. Realistické, ba   priam naturalistické scény   mrazia, a vy z nich nemáte   rozhodne dobrý pocit,   zasahuje vás priam vnútorný   nepokoj. Všetko ide   perfektne, až zhruba do tých   scén ako skončí hlavný   hrdina Zajcev pri fontáne a   tam sa zoznámi s komisárom   Danilovom. Odvtedy ide film   akosi rapídne dole, začína   byť akýsi nelogický,   niektoré veci vám nesedia,   nerozumiete im, začína   nudiť. To ma nesmierne   sklamalo. Čo sa tam deje?   Prakticky nič, naháňajú sa   dvaja najlepší snajperi a   ešte dvaja spolubojovníci sa   bijú o jednú ženskú. Ale   aby som nekrivdil, spomeniem   ešte pozitíva. Úvodné   naturalistické boje som už   spomenul na začiatku, ďalej   výborný výkon Ed Harrisa   ako majora Koniga,   inštruktora a vyučujúceho   ostreľovačov na prestížnej   nemeckej vojenskej škole   (postavu si zrejme užil,   pretože z jeho strany išlo o   dokonalé predstavenie), a   celkom sa mi pozdával výkon   Josepha Fiennesa ako   komisára, hlavne ako   žiarlil, to zahral   pozoruhodne dobre. A   samozrejme nesklamal nástup   Chruščova. Avšak musím   spomenúť aj negatíva.   Vôbec som nechápal postavu   Táni, pôsobilo to dosť   klišovito a celý dojem a   rytmus filmu ešte viac   rušilo (napriek tomu, že   Danilov ako žiarlivec bol   výborný). Nechápal som ani   postavu toho chlapca. Jude Law   hral pomerne štandard. Tiež   som nechápal toho Kulikova,   ako Perlman hral fantasticky,   akurát mi nejde do hlavy, či   by mu pri všepočujúcej sile   NKVD prešli tie jeho   protirežimové reči, tomu   moc neverím. No a nakoniec   som nechápal niektoré   nejasnosti. V provom rade ma   zarazilo tá obrovská dôvera   Koniga voči tomu chlapcovi.   Najlepší ostreľovač   Nemecka (no tak dáke   životné skúsenosti snáď   mať bude) vyzradí svoje   pozície malému Rusovi.   Taktiež ako ten malý Rus   vedel tak fantasticky nemecky   (učila ho Táňa, ale i tak).   Ďalej som nejak extra   nechápal, že sa obaja len   tak pohybovali, akoby nič. To   sa nebáli prepadových   jednotiek, mínometnej paľby,   ťažkej techniky, náletov?   Ide o to, že boli elitní,   čiže ich strata by bola   citeľná. Jednoducho sa   vybrali, čakali jeden na   druhého a potom to zabalili.   No koniec sa dal očakávať,   ale tiež som nechápal, ako   sa mohol dať tak elitný   strelec nachytať. V podstate   to nie je špatný film a   mnohým sa bude páčiť, ale   mne akosi nesadol. Škoda   šance, mohli z toho urobiť   veľkolepší snímok. Z   prostredia bojov u Stalingradu   na porovnanie môžem uviesť   film Stalingrad, ktorý sa mi   páčil výrazne viac. Na   záver však ešte vychválim,   a to výpravu a architektúru,   tá atmosféra ruín,   samotného mesta a bojov bola   desivá, strhujúca, pekelná
teta.Essie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Film je dobrej,ale bohužel   jsem byl lehce zklamán z   děje.Na začátku se to tak   úúúžasně rozjelo jak tam   pluli tou řekou a jak   útočili na ty skopčáky no   prvních deset minut proste   (mlask).Ve výsledku tam ani   nebylo ukázáno jak to teda   skončilo ta bitva....jen jak   proti sobě bojovali Ed Harris   a Jude Law....jako fajn dobre   no ale zrovn tohle me nejak   nenadchlo....film jenom vo tom   jak proti sobe jdou a buchajou   2 strelci.Skopcak vs.   Rusík.
Jediné co se   mi na tom líbilo že vyhráli   rusové!!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10781minih10781Kráva (1993) [TV film] 
n
minih27684minih27684Trhák pana Bowfingera (1999) 
Bowfinger n
minih42190minih42190ROMing (2007) 
n
minih7690minih7690Florián (1961) 
n
minih2542minih2542Addamsova rodina (1991) 
The Addams Family n
minih53007minih53007Lovci lidí (2008) 
Rovdyr n
minih56420minih56420Ženy v pokušení (2010) 
Ženy v pokušení n
minih10395minih10395Kokosy na sněhu (1993) 
Cool Runnings n
minih42754minih42754Frankenstein (2004/1) [TV film] 
Frankenstein n
minih42388minih42388K-9. Soukromý detektiv (2002) 
K-9: P.I. n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

84.7 % (527)
5   - SvoKar
10 - curil
8   - cicis
10 - jarda53
10 - clara.bow
8   - green-tea
10 - Angelika28
7   - hvezdyn
8   - Frolíček
6   - FLA
8   - Edward52
8   - Hugin
10 - M.A.G.
8   - klasifikát
8   - ajaajena
8   - Prasoid
9   - Agostino
10 - Duri86
7   - georginaa
9   - LenC2

TV Program

ČT1 - Zahrada je hra (2008) [TV pořa...

03:20 - 03:45

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Deset let lásky

02:10 - 03:45

94 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Krok za krokem (1991) [TV seri...

03:20 - 03:50

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Vraždy v Brokenwoodu (2014) [T...

03:20 - 04:59

24 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166319
Osobností: 661014
Fotografií: 645817
Plakátů: 310891
Obsahů a biografií: 152965

Poslední komentáře

Byl jednou jeden polda (1995)

Byl jednou jeden polda
Trapná a tupá vykrádačka   Policejní akademie a první   krok Jaroslava Soukupa do   nevkusné a dementní žumpy,   ve které už zůstal a   více >

Autor: topipig | Hodnocení: 1 / 10

Francouzský polibek pro začátečn...

Francouzský polibek pro začátečníky
Jen další velmi primitivní   počin německých filmařů   jejichž veledíla mají v   drtivé většině velmi   nízkou až ubohou úroveň.   Hlavně pokud více >

Autor: Jarda.ftr | Hodnocení: 1 / 10

Muž a stín (2007) [TV film]

Muž a stín
Zbytečně překombinované a   zbytečně moc postav.   Miroslav Donutil v roli   vrchního detektiva Klubíčka   předvádí svůj obvyklý   standart. více >

Autor: topipig | Hodnocení: 4 / 10

Muž a stín (2007) [TV film]

Muž a stín
Velice slušná televizní   detektivka režiséra Dušana   Kleina. Jde o adaptaci   stejnojmenné detektivky Emila   Vachka s jeho slavným   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Dědictví aneb Kurva se neříká (2...

Dědictví aneb Kurva se neříká
Hodně špatně nastavovovaná   kaše. Nic moc k zasmání,   druhý díl až dvě generace   po prvním ... role Polívkova   vnuka nevyužita. Veškrnka je více >

Autor: New | Hodnocení: 3 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.198/0.182