ohodnotit

Muž odnikud

Ajeossi

Další název:
The Man from Nowhere; This man; 아저씨; Válečník
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
119 minut

Komentáře k filmu Muž odnikud

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
Forrest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Chlápek chránící malou   korejku, která za ním chodí   do zastavárny a povídají si   spolu. Někdy se tam objeví i   její matka, která je   závislá na drogách.
Zanedlouho je So-mi   unesena lidmi, kteří si   libují v prodeji lidských   orgánů a donutí Tae Sika se   jim postavit.
Poté se   film přepne na akčnější   notu a my sledujeme drsnou   cestu pomsty.

PS: Závěrečná   "knife" řezničina   je jedna z nejlepších scén   ve filmu, už jen kvůli ní   se vyplatí film vidět.

Ale nečekejte   nějaký novodobý Hard   Boiled, tady se film   soustřeďuje hlavně na   hlavní postavu a jeho cestu   za pomstou, nebo spíš   vykoupením?
Když ale   na akci přijde, tak je   řemeslně zvládnutá na   jedničku.
Hugin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2014
V podstatě není potřeba   dlouze komentovat. Film   obsahuje vše, co od akčního   Korejského krimu-thrilleru   očekávám. Sympaťák s, v   minulosti prožitým,   traumatem v hlavní roli, dva   o vliv soupeřící   zločinecké gangy, policie a   stěžejní, city budící,   zápletka. K tomu   samozřejmě, v korejském   filmu tohoto žánru,   nezbytné, nože a sekyrky. Za   zmínku stojí i herecký   výkon devítileté Kim   Sae-ron v roli So-mi. Pravda,   ten sladkobolný konec si   mohli odpustit, jak je již v   komentáři zmíněno. Ještě   škoda krátké stopáže,   několik nehybných záběrů,   či záběrů od „nikud   nikam“, by snímek   nepochybně osvěžilo.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Korejský nářez
Výborný film, který se   pomaleji rozjíždí, ale   rychle nabírá strhující   tempo, kterému pomáhá   skvěle zvolený hudební   doprovod. Tomuto filmu vůbec   nevadí otřepaná zápletka,   protože je podán takovým   způsobem, že mě občas i   běhal mráz po zádech.85%
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2011
1000x viděný příběh,   ovšem tentokráte naštěstí   pro tvůrce i diváka   precizně natočený. Škoda   snad jen toho   "hollywoodského"   konce.
RwlBem
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2020
Zvláštní,
noirem a komiksovou fazónou   načáchlý krimifilm, v   první části nešetřící   sociální kritikou, v druhé   zase brutalitou. Úhrnem   vzato, nepřináší nic až   tak revolučně nového, ale   přináší to značně   výraznými prostředky, což   může být jeho deviza.   Nakolik je dramatizace   krvavým vykřičníkem za   jednou z odporných tváří   soudobého světa, nebo   nakolik to je záměr k   nalákání diváků, si musí   každý rozhodnout sám za   sebe. Mně samotnému v   závěru filmu při spatření   sklenice nebylo už moc volno   u srdce, a v návaznosti na to   považuji likvidaci padoucha   za velmi, ale opravdu velmi   neuspokojivou. Jako zbytečná   vada na kráse mi přišel   přeslazený závěr, který   režie podle mě namontovala   vyloženě kvůli západním   divákům. No nic, i tak   solidní zážitek. Jen u něj   nevím, zda mám být rád že   jsem ho viděl, anebo spíš   na něj zkusit zapomenout...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Solidní porce nářezu z   Jižní Koreje, která má   tempo, emoce, slušnou akci a   hezký dojemný konec. Tichý   chlapík co pracuje v   zastavárně se vydá na   krvavou cestu a chce osvobodit   malou holku. Pro milovníky   akce a krimi dobrá volba!
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Hodinu nevidíte jak že   vlastně hlavní hrdina   likviduje protivníky. Pěkný   dojemný konec. Váhal jsem   jestli si tenhle film pustit,   Asijské filmy moc nemusím,   ale asi je to jen zbytečný   předsudek, tenhle kousek byl   více než slušný. Místy   drsný, místy smutný.   Tae-sik se opravdu s nikým   moc nepáral.
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Dějově poměrně klasický a   neoriginální thriller, ale   technicky dokonale řemeslně   provedený. .
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.1.2020
Kdo tyhle poetické brutality   s "lidskou tváří"   vymýšlí a k jakému   účelu, se ptám? Poučení   (pro koho, děti narkomanek,   politiky?) můžeme rovnou   vyloučit, a zrovna tak   napětí, jelikož i v   momentech, které mi dopřály   odlišit obličeje - neboť   vodítka jako Cha Tae Shik a   Nam Ho Han fakt nezabírala (a   jo, teď mi doklaplo, proč   věnovali tolik pozornosti   vlasovému stylingu, patrně   skrz neasijské diváky...   geniální!) - mně stejně   byli všichni, včetně   ústředního nemluvy, v ději   sestaveném z x žánrově   podobných zápletek minulých   a jistě i budoucích,   ukradení. Takže to vidím na   zděšení... Jen mně při   tom tak přišlo do hlavy, jak   ohromně nepraktická musela   být u vypjatějších   "pracovních"   situací mobilní véčka   (svině klouzavý). Ale nebyla   bych to já, abych v zájmu   objektivity a nezaujatosti   nepojala úmysl tak trochu   porovnat filmovou tvorbu se   severním sousedem, ovšem   vyhledávač mi v žánru   AKČNÍ/THRILLER/KRIMI nic   nenabídl - z toho vychází   dvě možnosti: buď netočí   filmy nebo je tam prostě   zlatě...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29761minih29761Těžký zločin (2001) 
High Crimes n
minih56404minih56404Grotesque (2009) 
Gurotesuku n
minih38756minih38756Bathory (2008) 
Bathory n
minih40814minih40814Šogun (1980) [TV seriál] 
Shogun n
minih56574minih56574Taras Bulba (2009) 
Taras Bulba n
minih75309minih75309Přemluv bábu (2010) [Video] 
n
minih14902minih14902Okno z ložnice (1987) 
The Bedroom Window n
minih54000minih54000Temné stíny (2012) 
Dark Shadows n
minih28527minih28527Chalupáři (1975) [TV seriál] 
Chalupáři n
minih138137minih138137Rapl (2016) [TV seriál] 
Rapl n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

76.9 % (29)
7   - FLA
8   - Hugin
7   - Duri86
2   - mat.ilda
8   - RM
6   - Mlapiska
8   - cerfik
8   - radegaster
6   - Andrejevna
8   - Phreaker
8   - RwlBem
8   - Scifista
8   - 151974
10 - kahi
6   - B.Butch
10 - bolzanos
8   - andriy
9   - Jelinek1
9   - miratskyl
8   - biscutstar

TV Program

ČT1 - Cestománie (1999) [TV cyklus]

17:00 - 17:30

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Pandí mládě z Francie

16:55 - 17:50

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Co na to Češi (2016) [TV pořad...

17:20 - 18:15

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

16:50 - 17:50

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166379
Osobností: 661049
Fotografií: 646904
Plakátů: 311303
Obsahů a biografií: 153078

Poslední komentáře

Mistři českého animovaného filmu...

Mistři českého animovaného filmu
Vynikající a poučný   dokument o filmové oblasti v   níž máme být opravdu nač   hrdí. Člověk si spoustu   věcí připomene a doplní si   i více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 10 / 10

Velká bedna (1965)

Velká bedna
Loupež metra svážející   tržby z jednotlivých stanic.   Že je to nějak povědomé?   No samozřejmě. Každému   filmovému fanouškovi se   okamžitě více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Narušitel (2019/1)

Narušitel
║Rozpočet   $8miliónov║Tržby USA   $35,419,122║Tržby   Celosvetovo $36,599,361▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA více >

Autor: T2 | Hodnocení: 5 / 10

Hostinec U Koťátek (1971) [TV se...

Hostinec U Koťátek
Zapomenutý seriál ze   začátku sedmdesátek. Ač   jsem odpůrcem   normalizačních seriálů   typu Pláteníka, Hamra,   Zemana, Bavora a dalších, více >

Autor: curil | Hodnocení: 5 / 10

Inzerentka (1971) [TV film]

Inzerentka
Čtvrté pokračování   zapomenutého seriálu patří   k k tomu lepšímu. Příběh   kováře Jakuba Bláhy a jeho   známosti na inzerát odhalí   malost více >

Autor: curil | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.068/0.052