ohodnotit

Micimutr

Další název:
Micimuter
Rok:
2011
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
17.11.2011
„Výpravný pohádkový příběh pro děti a celou rodinu“

Komentáře k filmu Micimutr

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Morce_Adam
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2011
Konečně povedená pohádka!
Opravdu skvělá, výborně   zahraná a natočená   pohádka! Je to sranda, ale   hlavně je to konečně   CHYTRÉ, tzn. neblbé a   nepřiblbé, triky nejsou   samoúčelné, děj DÁVÁ   SMYSL a opravdu se celou dobu   člověk baví. Konečně   krásná pohádka. A stojí   podlě mě za to vidět ji na   plátně, třeba kvůli   skvělé hudbě a spoustě   detailů, které v televizi   nemůžou vyniknout.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Po zhlédnutí nové pohádky   Micimutr musím dodat, že za   poslední léta jde o něco,   na co jsme si již pomalu   odvykli. Že jde o velmi   dobrou podívanou, to   neznamená, že se   nevyvarovala chyb. Hloupý až   debilní princ a italský   kuchař jsou velké omyly   filmu. Vše bohatě   vynahradila svým projevem   naše herečka z   nejmilejších, Libuše   Šafránková v roli domovnice   Magdaleny Kocourkové,   přátelé ji mohou říkat   Micimutr. Kladem pohádky je   její spojení s dnešním   světem a neokoukané tváře   mladých představitelů   Vítka a princezny Karolíny.   A drak také nebyl nejhorší   dráček, jakého jsme kdy   viděli...
padde
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2011
Po dlouhé době opravdu   povedená pohádka,   nepostrádající   "český" šmrnc,   vtipné dialogy, kvalitní   herecké výkony i hezkou   myšlenku, že nic nespadne   člověku do klína, aniž by   se o to sám nepřičinil.
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2011
Když den po pohřbu Václava   Havla zazní ze   štědrovečerní pohádky   jako první věta: "Je   státní smutek," chca   nechca jsem se položil   smíchy hned zpočátku.   Příliš moc viditelného zla   škodí, takže drak mi   přišel naprosto směšný.   Vojta Dyk si úlisného,   zlomyslného a přiblblého   prince Vladimíra bezpochyby   užil, naopak kejklíř Vítek   (Ondřej Novák) velmi   charizmatický chlapec (ale   příště prosím nezabírat   z profilu). Pár dobrých   hlášek v podání dobrých   herců, jedna naprosto   luxusní (ta s Lednicí),   příjemně nečekané zvraty   a happy end v popelnici. Po   dlouhý době vážně dobrá   pohádka.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2012
S touto pohádkou jsem byl   spokojen. Na tu bídu, co v   poslední době vzniká, je   příjemnou změnou. Do   značné míry na úspěchu   pohádky se podílely heracká   obsazení a výkony Libuše   Šafránové a Martina   Dejdara. Ústřední mladí   představitelé princezny a   Vítka se v herectví ještě   mají co učit.
Lynette
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Milé :-)
Po dlouhé dlouhé   dlouhatánské době jsem   konečně shlédla novodobou   pohádku, která sice   přehnaně nenadchla, ale   rozhodně ani neurazila. Bylo   celkem chytrou myšlenkou   prolnout do sebe dva odlišné   světy - ten moderní a ten   pohádkový, protože to této   pohádce dodalo na   originálnosti. Libuška   Šafránková už sice dávno   není ta milá princezna, ale   rozhodně je to snad ještě   milejší čarodějnice   /myšleno v pozitivním slova   smyslu/, už jsem ani   nedoufala, že tuto výbornou   herečku ještě někde v   nějaké pohádce vůbec   uvidím. Ani Jiří Bartoška   již není chrabrý princ, ale   o to je snad ještě více   charismatičtější král.   Pohádce rozhodně nechyběl   ani humor, což jsem velmi   ocenila, alespoň nebyla nuda.   Ústřední dvojicí jsem   však byla zklamána, ani ne   měsíc po shlédnutí si   nemůžu vybavit ani jejich   tváře, natož herecké   výkony. Proto dávám známku   8/10.
Matematicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Velice pěkná pohádka.   Líbil se mi příběh i   hlavní myšlenka: pokud po   něčem toužíš, udělej pro   to, co umíš nejlepšího a   pak už ti snad někdo (zde   Micimutr) pomůže. I tak se   dokázal Jirka královské   odměny vzdát, když poznal,   že by měl kvůli tomu někdo   jiný umřít v hladomorně.   Příběh byl zdařilým   propojením klasických   pohádkových motivů   (vysvobození princezny ze   spárů draka) se současným   životem na pražské Malé   Straně. Velice pěkně   zpracováno: drak byl opravdu   hrozný a šel z něj strach,   princ Vladimír opravdu   odporně podlézavý a   Libuška Šafránková jako   "dobrá víla"   Micimutr opravdu elegantní.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Hezká a vtipná moderní   pohádka o tom, že odměnit   se má i snaha, která se   občas trošku mine účinkem.   Prolínání pohádkového   děje o málem sežrané (leč   naprosto klasicky   zachráněné) princezně a   klukovi ze současné Prahy,   hledajícím pomoc pro svého   nemocného pejska, se mi   opravdu líbilo. A Libuška   Šafránková která se musí   trošku šetřit, protože jí   už není 500...??? Ano, ano,   ano - ta také!
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2011
S denním zpožděním jsem   dnes viděla Micimutr. Užila   jsem si především Vojtu   Dyka, který byl ve své roli   kouzelný. Sehrát takového   sebestředného pitomce jako   byl jeho princ, musela být   docela šichta, ale všechna   čest. Princezna dost hezká,   loutkář taky dostatečně   charismatický. V půlce filmu   jsem však vyskočila ze   sedačky a začala se smát,   že jsou filmaři nepozorní a   nechali v záběru značku,   než mi po chvíli došlo, jak   se věci mají. No, překousla   jsem to, i když mi to chvíli   trvalo, naštěstí návrat do   pohádky proběhl velmi   rychle. Efekty s drakem byly   slušné, zbytek hereckého   ansámblu slušný, na   špičce Micimutr Libuška   Šafránková, hezké kostýmy   a občasné vtípky. Další   Popelka to sice není, trošku   moderna, ale dnešní děti by   ji mohli ocenit víc než já,   příznivec klasiky.
RM
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2012
Mno, komentáře se různí,   ostatně tak, jak se různí   vkus každého jednotlivce.   Mě se líbil král a jeho   trousivé hlášky a oči   vzhůru a pak samozřejmě   Libuška (podle dcery byla   peckově oblíknutá:)
stanko
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Těšil jsem se na   štědrovečerní pohádku,   že to snad tentokrát vyjde a   nepůjde o další rozpačitý   pokus. Bohužel, nevyšlo to,   i když to tak po prvních   deseti minutách nevypadalo.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.1.2012
"To je blbina, jakou jsem dlouho neviděl"
Dovolím si královu větu   použít víceméně jako   komentář k celému snímku.   No, ne doslova, úplná   kravina to není, ale krom   opravdu pár vyloženě   pohádkových prvků a   občasných hlášek je to   spíš dost vážný příběh   až drama: ona ho nechce, ale   musí; jiný ji miluje, ale   nemůže to říct atd. A to   propojení s reálným světem   - Arabela po 30 letech   (koneckonců kdo ji mluvil,   že?). Suma sumárum, nad   průměr to nevidím.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2016
Tak zpočátku za plný počet   bodů, ale pak, když kočka   přebíhá do současnosti je   to jako rána palicí. Jako   kdyby se ustalo těsně před   vyvrcholením . Nadával   jsem jak pes, ale dokoukal do   konce. Efekty byly na dost   dobré úrovni, dějově to   ušlo, ale herecké obsazení   stálo za starou belu. Dobře   tam sedli snad jen Bartoška a   Dejdar. Zbytek k ničemu. O   princeznu bych neopřel ani   kolo, pořád mi spíše   připadala jako loupežníkova   dcera, než něžná dcera   králova. Nu, což, třeba   obstojně střílela z   minometu, jako v jiné   pohádce. Zatím je resumé za   čtyřicet kusů a možná   mrknu ještě jednou.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.11.2016
Modernější pohádka s né   moc valnými triky,drak nic   moc, až na Šafránkovou   herecké výkony   slabota,příběh obehraný-   princ ženich k ničemu a   princezna zamilovaná do   obyčejného kluka,celkově   nic moc.
decepticon
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.5.2012
Tak neviem prislo mi to celkom   nudne, bolo by to lepsie keby   vyuzili viac draka. Pribeh   sice je originalny [ciastocne]   ale nieco tomu chyba... Inak   efekty na to, ze sa jedna o TV   rozpravku su vyborne a hudba   je tiez na urovni.

/31.5.12/
petrusmev
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.11.2014
Pohádka o vatě neboli půlka   filmu je vyplněna   nicneříkající vatou, což   zvlástě v pohádce pro děti   je doslova zločin unudění k   smrti.
kockak1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Tak odfláknutou práci jsem   dlouho neviděla.   Nenasvícené, neozvučené   jakoby videokamerou natočené   neštěstí. Jak se tohle   může někomu líbit!   Plastová maketa draka a   zestárlá Libuška   Šafránková mi přivodily   spíše depresi, než radost a   mizerná kvalita spíše   znechucení, než podívanou.   Tak to vidím já.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih74488minih74488Dubové palice (1938) 
Block-Heads n
minih24673minih24673Slečny přijdou později (1966) 
n
minih69944minih69944Tisíc a jedna noc (2006) [TV seriál] 
1001 gece n
minih11918minih11918Malý Nikita (1988) 
Little Nikita n
minih8317minih8317Hledá se táta (1961) 
Hledá se táta n
minih15006minih15006Operace: Zlomený šíp (1996) 
Broken Arrow n
minih74107minih74107Cséplö Gyuri (1978) 
Cséplö Gyuri n
minih18881minih18881Sissi - osudová léta císařovny (1957) 
Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin n
minih37417minih37417Matka (1975) [TV seriál] 
n
minih38841minih38841Bella a Sebastián (1965) [TV seriál] 
Belle et Sébastien n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

61.9 % (156)
4   - SvoKar
8   - argenson
6   - curil
9   - jarda53
4   - Pitryx
7   - green-tea
8   - hvezdyn
7   - Frolíček
6   - Edward52
7   - jmenuji.se
3   - petrusmev
4   - PORTER
8   - Lynette
2   - mat.ilda
6   - RM
7   - vojtam
7   - jitush.b
1   - Mackaku
8   - New
8   - rimeon

TV Program

ČT1 - Zahrada je hra (2008) [TV pořa...

03:20 - 03:45

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Deset let lásky

02:10 - 03:45

84 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Krok za krokem (1991) [TV seri...

03:20 - 03:50

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Vraždy v Brokenwoodu (2014) [T...

03:20 - 04:59

14 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166319
Osobností: 661014
Fotografií: 645817
Plakátů: 310891
Obsahů a biografií: 152965

Poslední komentáře

Byl jednou jeden polda (1995)

Byl jednou jeden polda
Trapná a tupá vykrádačka   Policejní akademie a první   krok Jaroslava Soukupa do   nevkusné a dementní žumpy,   ve které už zůstal a   více >

Autor: topipig | Hodnocení: 1 / 10

Francouzský polibek pro začátečn...

Francouzský polibek pro začátečníky
Jen další velmi primitivní   počin německých filmařů   jejichž veledíla mají v   drtivé většině velmi   nízkou až ubohou úroveň.   Hlavně pokud více >

Autor: Jarda.ftr | Hodnocení: 1 / 10

Muž a stín (2007) [TV film]

Muž a stín
Zbytečně překombinované a   zbytečně moc postav.   Miroslav Donutil v roli   vrchního detektiva Klubíčka   předvádí svůj obvyklý   standart. více >

Autor: topipig | Hodnocení: 4 / 10

Muž a stín (2007) [TV film]

Muž a stín
Velice slušná televizní   detektivka režiséra Dušana   Kleina. Jde o adaptaci   stejnojmenné detektivky Emila   Vachka s jeho slavným   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Dědictví aneb Kurva se neříká (2...

Dědictví aneb Kurva se neříká
Hodně špatně nastavovovaná   kaše. Nic moc k zasmání,   druhý díl až dvě generace   po prvním ... role Polívkova   vnuka nevyužita. Veškrnka je více >

Autor: New | Hodnocení: 3 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.136/0.124