ohodnotit

Le Mans ‘66

Ford v Ferrari

Další název:
Na plný plyn
Rok:
2019
Délka:
153 minut
Premiéra v ČR:
14.11.2019

Komentáře k filmu Le Mans ‘66

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
goranchorvat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2020
Až ke hvězdám
Naprosto famózní podání   zlatých časů   automobilového průmyslu, v   kombinaci s překrásnými   vozy, s úžasnými retro   kulisami ze kterých se tají   dech. Ano jako velkého   fanouška automobilismu,mě   musel logicky vzít tento film   ještě více, ale jen   zaslepení by neviděl   úžasný střih, brutálně   precizní kameru, naprosto   vycizelované záběry. Nade   vše trůní parádní a   poutavý děj, naprosto   zabijácký Ch. Bale kterého   jsem miloval v každém   záběru. Každá ujetá míle   v tomto filmu, byl vklad do   filmové historie. Naprosto   strop. Bez výčitek 100%
Endre-silentname
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2019
Film roku 2019?
Film roku? V momentálnej   situácii, rozhodne.   Jednoznačne choďte do kina,   kúpte si lístok a pozrite si   "Ford v. Ferrari . Podľa   mňa to nebudete ľutovať. Je   to film hodný vášho času   aj peňazí. A hoci to možno   z popisu aj ukážok pôsobí   ako závodný film, tak to   platí len čiastočne. V   realite si myslím, že James   Mangold natočil film o   priateľstve. O priateľstve   dvoch mužov, ktorých   prezentujú Matt Damon a   Christian Bale. O tom, ako   majú spoločný cieľ.   Spraviť najlepšie auto, aké   kedy bolo. Aby bolo   spoľahlivé, rýchle a   dokázalo konkurovať   najlepšiemu výrobcovi áut,   ktorý 5krát po sebe závod v   Le Mans vyhral. Neviem kde   vôbec mám s týmto filmom   začať. Aké sú postavy?   Vynikajúce. V každom   dokážete nájsť reálneho   človeka. Film totiž svoj   príbeh obohacuje o skvelú   komédiu, silné dramatické   momentky a v niektorých   momentoch aj veľmi ľudské   momentky. Ako napríklad   časť, keď Carroll Shelby   prevezie pána Forda v aute,   ktoré ho stálo 9 miliónov.   Okrem toho Shelbyho obdivujem   aj v jeho schopnosti   rozprávať. Ako časť, keď   má pánovi Fordovi dať jeden   dôvod na to, aby ho hneď   nevyhodil. A ten dôvod povie   veľmi presvedčivo. Christian   Bale ako Ken Miles je podľa   mňa najlepšou postavou v   celom filme. Verím mu každú   jedn´momentku, film veľmi   dobre zachycuje jeho charakter   a rovnako aj traumu, ktorú si   odniesol z druhej svetovej   vojny. A rovnako skvele   zachytáva aj otcovskú   lásku. Jeho vzťah so synom   je veľmi pekne zachytený.   Josh Lucas tu hrá celkom   veľkého hajzla a kladie   našim hrdinom do cesty   neustále nejaké prekážky,   lebo chce chrániť imidž   spoločnosti Ford a podobné   kecy. A je tu Jon Bernthal.   Ktorý sa počas posledných   rokov stáva jeden z mojich   najobľúbenejších hercov. A   opäť má možnosť ukázať   svoj talent. Príbeh je veľmi   silný a neustále našim   hlavným hrdinom fandíte.   Chcete vidieť ako spolu   dojdú do cieľa a pritom   vidieť koľko toho reálne   riskujú. Ani na moment ma   film nenudil. Podľa mňa ten   čas utečie ani neviete ako.   Závodné časti sú   absolútne strhujúce. Počas   druhej polky filmu si ich   užijete viac než dosť a   adrenalín určite bude vo   vašej krvi bublať. Sú   fantastické. A okrem toho je   proste strhujúci film.   Nepustí vás až do konca. A   je mi ľúto, že sa vždy   nájdu hajzli, ktorí budú   hľadať všetky možnosti na   to, ako Kenovi dostať polená   pod nohy. November opäť   ukazuje, že nám vie   priniesť jedny z najlepších   filmov a tento rok skutočne   vytiahol parádny tromf.   Obrovský potlesk z mojej   strany.
laratomb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2020
Páni! Tak jsem myslela, že   moje oblíbené Rivaly nic   nepřekoná! Ano jistě, jsme   zase někde jinde, ale vůně   benzínu je společná. Jízda   od začátku do konce. Pro mne   žádné hluché místo.... a   "chlapská" rvačka   s ledovým klidem Mollie mě   fakt pobavila :-) No zkrátka   kdo umí, umí a to naprosto   ve všech směrech. A myslím,   že Matt s Christianem byla   taky skvělá herecká   volba.... prostě pro mne   další lahůdka do mé   sbírky.... a o skvělých   autech ani nemluvě.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2020
Automobilový sport mě sice   moc nebere, ale tento film je   trefou do černého i pro   "nefanoušky" vůně   benzinu. Po celou dobu diváka   drží u plátna (obrazovky)   dechberoucí nasnímání   závodů, prokládané   klidnějšími (ale přesto   rozhodně ne nudnými)   záběry ze života   závodníků (tedy po   většinu dobu Kena Milese).   Filmu jde i odpustit   skutečnost, že si některé   důležité detaily   přikrášlil, ale vesměs jde   o střípky, které mají za   úkol udržet divácky   zajímavou podívanou. Pro mě   celkem překvapivá dvojka v   hlavních rolích Matt Damon a   Christian Bale fungují jako   hodinky (ač jsem si je jako   tandem před zhlédnutím   filmu moc představit   nedokázala) a do svých rolí   přesně zapadají.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2020
Matt Damon je sázka na   jistotu a když se k tomu   přidá reálná předloha,   kdy se postavil Ford Ferrari,   je dobře našlápnuto. Ve   srovnání s   "Rivalové" jde o   daleko barvitější dílko. I   tak, nic naplat, mu k   dokonalosti chybí trochu víc   hloubky na úkor líbivosti,   ale jinak blockbuster jako   vyšitý a nelituji ani   minuty.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2020
Vůně benzínu mi nic   neříká a o Le Mans vím   pouze to,že tam jel i Steve   McQuenn. Takže jsem cíleně   šla na Matta s Christianem.   Dostalo se mi jich obou   vrchovatě, výprava skvělá,   i to prostředí se mi nakonec   líbilo, ale Rivalové mě tak   nějak chytly víc. Matt   neustále žvýkal takovým   způsobem, že jsem čekala,   kdy si vykloubí sanici a   Christian se do kamery   sveřepě díval a s každým   dalším kolem na okruhu   ještě sveřepěji. Klacky   pod nohy se tak nějak   nabízely, neradno si s   kravaťáky začínat, ale   nedokáži uznat, že ze dvou   chlapů, kteří se motají u   závodů cely život, ani   jeden neví, jak se počítá   vítězství.
Kdo má   rád auta, ten si určitě   minimálně jednu hvězdu   může přidat, když bych   trochu zkrátila stopáž, tak   byh ji přihodila taky.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2020
Velmi dobře zpracované.   Poutavě odvyprávěno. Navíc   jako vždy vynikající   Christian Bale, kterému   dobře sekunduje Matt Damon.   A navíc úžasná vozidla.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih167894minih167894Čára (2019) 
Tall Girl n
minih129408minih129408Grace (2014) 
Grace n
minih105324minih105324Mezi náhrobními kameny (2014) [2k digital] 
A Walk Among the Tombstones n
minih133843minih133843Poslední lovec čarodějnic (2015) 
The Last Witch Hunter n
minih165166minih165166Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 
Doctor Sleep n
minih58195minih58195Kazatel (2011) 
Priest n
minih4473minih4473Bony a klid (1987) 
Bony a klid n
minih47353minih47353Labyrint lží (2008) 
Body of Lies n
minih36082minih36082Horem Pádem (2004) 
Horem Pádem n
minih45902minih45902Karneval duší (1962) 
Carnival of Souls n

Hodnocení:n12345678910

Tagy

Hodnocení filmu

87.1 % (90)
7   - curil
7   - Frolíček
8   - Langley
8   - RM
7   - Mlapiska
9   - rimeon
9   - Snura
10 - goranchorv
7   - red.mann
8   - Zimmy871
8   - stanko
9   - Kycky
8   - Ostrovan
10 - Petak69
9   - Dulin
9   - Sanchez
10 - jochen
7   - terka69
8   - ras84
6   - K3
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166858
Osobností: 662078
Fotografií: 651685
Plakátů: 313365
Obsahů a biografií: 153802

Poslední komentáře

Mrs. America (2020) [TV seriál]

Mrs. America
Neskutečně silný výlet do   novodobých dějin. Dobře   natočené, exceletně   zahrané. Je až   neuvěřitelně smutné, jak   se historie dokáže točit   pořád dokola.

Autor: naineko | Hodnocení: 10 / 10

Kriminálka Anděl (2008) [TV seri...

Kriminálka Anděl
Tedy nevím, co si většina   ostatních komentujících   představuje a požaduje, ale   ve srovnání s různými   americkými krimi seriály je   více >

Autor: Vladajanis | Hodnocení: 9 / 10

Kočka na rozpálené plechové stře...

Kočka na rozpálené plechové střeše
Slavný film podle neméně   slavné (spíš ještě   slavnější)divadelní hry   Tennessee Williamse - prostě   klasika. Je to bezesporu více   než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Specialisté (2017) [TV seriál]

Specialisté
Nemohu se ztotožnit s   většinou (ne zrovna   kladných) hodnocení.   Myslím, že se tento seriál   docela povedl a minimálně 70   procent dílů více >

Autor: Vladajanis | Hodnocení: 9 / 10

Dvě minuty varování (1976)

Dvě minuty varování
Ako mohla vyzerať panika na   veľkom losangeleskom   štadióne, dokumentuje tento   triler. Nie je to síce   žiadny trhák, ani po   stránke více >

Autor: Manučao | Hodnocení: 6 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.063/0.051