ohodnotit

Kantor Ideál

Žánr:
Rok:
1932
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
23.9.1932
„Situační veselohra o proměně nepraktického pedagoga v moderního mladého muže...“

Komentáře k filmu Kantor Ideál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2012
Mám rád staré filmy a tento   patří mezi ty dobré,   hlavně rád poznávám lidi,   kteří utvářeli naší   kinematografii. Karel Lamač a   Anny Ondráková, to byly dvě   jména, která jsem si   pořádně neuměl   zhmotnit.Zápletka je fajn a   má vtip, prostě devadesát   let stará komedie a to je   úžasné.Anny Ondráková   hraje svojí Věru jako   správné třeštidlo a   krásného blond diblíka.A   Karel Lamač svého   staromládeneckého a   popleteného profesora   Suchého moc prima. U tohoto   filmu se bavím.
nick4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2009
komedie s Karlem Lamačem a   Anny Ondrákovou.Film u   kterého Lamač toho   nesmělého, tentokrát   profesora,hraje celkem   uvěřitelně,v dalších   filmech už se mu to tak   nedařilo.
Nejlepší z   celého filmu je ,ale určitě   scéna divadelního   představení.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Přikláním se k předchozímu komentáři...
...tato komedie s Anny   Ondrákovou opravdu není nic   světoborného, ale vezmu-li v   úvahu rok jejího vzniku,   svým způsobem je na svou   dobu i docela až   "moderně" laděná.   Ano, Ondráková je   septimánka už poněkud,   ehmmmm, no...starší, ale   vlastně to vůbec nevadí. I   když jí v době natáčení   bylo již 30 let, vůbec na to   nevypadala a tak role   teenagerky, jak bychom řekli   dnes, jí docela sedla. Jak   už bylo rovněž řečeno,   Nataša Gollová zde pronesla   svou první filmovou větičku   a již tehdy měla svou   pověstnou "loknu" a   diblíkovský úsměv:-) Pokud   si dobře vzpomínám,   některé scény filmu se   odehrávají na zámku,   exteriéry zámecké budovy   byly pořízeny na nádvoří   zámku Dobříš.   Nejoblíbenější scénou   rozhodně zůstává ta, kdy   Anny ve své roli zaskakuje v   divadelním představení a   jak známo - vůbec jí to   nejde:-)
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2015
Naivní komedie z počátků   českého zvukového filmu.   Obdivuji talent a nadšení   všech přítomných herců.
Dr.Karas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2009
"Nebylo by mě zde, kdyby   zde byloť dcery..."
Slyšet a vidět Karla   Lamače v našem filmu je   veliká vzácnost, buď to   ještě neuměl a říkaly to   za něj mezititulky, nebo   režíroval v Německu, proto   si těchto málo filmu   vážím faleko více a zrovna   v tomto případě se hutnost   lamačovy komiky, kterou už   nikdy nic nenapodobilo a   nenapodobí díky její   originálnosti a svébytnosti,   múže vyrovnat ostatním   králům komiků, a to jsme   jich neměli zase tak moc :-)
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2014
Profesoru Suchému dělají   jeho žákyně spoustu   schválností, vyniká v tom   dcera jeho bytné Věra.   Všechno samozřejmě končí   šťastně. Mnoho   příležitostí jsme hvězdu   A.Ondrákovou v českém filmu   vidět neměli. Svou roli   zahrál dobře i režisér   K.Lamač.
daDA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2004
Třicetiletá septimánka
V roce 1932 byla Anny   Ondráková velká hvězda.Tak   se nezalekla nelehkého   úkolu.A totiž natočit film   Kantor ideál.Tento film není   těžký po stránce obsahové   nebo snad dokonce na   pochopení.Ono je spíš   těžké zahrát ve 30 letech   zahrát studentku gymnázia.A   proto jsou některé scény z   našeho pohledu nevěrohodné   a dosti zvláštní.
Žádné velké dílo to   není,ale po stránce   historické to má jednu   zvláštnost.První roličku   si tam zahrála Nataša   Gollová.Řekla jednu větu.
Angelika2808
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Při vší úctě k Anny   Ondrákové, Karlu Lamačovi i   první republice - tohle NE -   jedním okem (u vaření) jsem   skoukla veselou taškařici ze   života rozverných   septimánek, no raději jsem   se měla (jako vždy)   rozčilovat u Otázek Václava   Moravce. Vždyť ve 30. letech   se už točily daleko   hodnotnější filmy a   režisér Frič málokdy   "šlápl" vedle,   byť tady šlo o záměrně   přehrávanou frašku.   Prkenný Lamač, tady   "lamač dívčích   srdcí" byl pravda docela   fešák a všestranný   umělec, ale za kamerou mu to   šlo určitě daleko líp.   Srdíčkové úsměvy,   vějíře dlouhých řas zpoza   unylého pohledu a   diblíkovské teatrální   vykřikování replik mi   zkrátka nesedí - byla jsem   docela zvědavá právě díky   vysokému hodnocení, ale   jednou jako kulisa úplně   stačí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46838minih46838Příběhy Alfreda Hitchcocka (1985) [TV seriál] 
Alfred Hitchcock Presents n
minih11715minih11715M.A.S.H. (1970) 
MASH n
minih22059minih22059Válka Roseových (1989) 
The War of the Roses n
minih26768minih26768Lucerna (1967) [TV inscenace] 
Lucerna n
minih32037minih32037Bee Gees / One Night Only (1997) [TV koncert] 
Bee Gees / One Night Only n
minih8418minih8418Holka na zabití (1975) 
n
minih44994minih44994To nevymyslíš! (2006) [TV seriál] 
To nevymyslíš! n
minih5800minih5800Daleká cesta (1948) 
Daleká cesta n
minih96136minih96136Gympl s (r)učením omezeným (2012) [TV seriál] 
Gympl s (r)učením omezeným n
minih91251minih91251Huff (2004) [TV seriál] 
Huff n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kantor Ideál [francouzská verze] (1933)

 Kantor Ideál [francouzská verze] (1933)
Kantor Ideál  [francouzská verze] n
Professeur cupidon
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Robert Beaudoin, André Chemel

(alternativní jazyková verze)

Hodnocení filmu

70 % (89)
6   - curil
6   - jarda53
7   - Erkul
7   - Pitryx
8   - clara.bow
3   - Angelika28
6   - hvezdyn
6   - Frolíček
6   - pataamat
7   - Petra.Barb
7   - georginaa
7   - petrusmev
5   - Bara.40
7   - Serpentina
6   - thejduk
8   - payo1555
9   - melakara
7   - REKBRIT
6   - catamount
10 - satyr

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

02:25 - 03:05

15 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Svědkové času

02:30 - 02:55

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Mravnost nade vše (1937)

01:45 - 03:05

55 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - 3 dny na zabití (2014)

01:55 - 04:20

45 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166330
Osobností: 661018
Fotografií: 646021
Plakátů: 310962
Obsahů a biografií: 152986

Poslední komentáře

V zámku a podzámčí (1981) [TV fi...

V zámku a podzámčí
Plejáda skvostných herců   zdobí tento televizní film   Ludvíka Ráži. Jana   Brejchová je herečka par   excellence a rolí zámecké   paní více >

Autor: topipig | Hodnocení: 10 / 10

Dračí princ (2015)

Dračí princ
Pomalu plynoucí fantasy   pohádka se zajímavou   stylizací a slušnými   efekty. Knížecí dcera   hezká, žádné ufňukané   ořezávátko, "drak" mne více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 5 / 10

Cats (2019)

Cats
Měla jsem trochu obavu   vrhnout se na Cats, které   jako jeden z mála muzikálů   nemám naposlouchané,   zvláště po tom, co si na   nich smlsl více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 7 / 10

Studená válka (2018)

Studená válka
Moc dobrý a poučný film   oscarového režiséra   Pawlikowskiho. Má to náboj a   přesně nadávkovanou míru   syrovosti ale přece jen se   trochu více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Vražedný tanec (1990)

Vražedný tanec
Umírají tanečníci z   taneční školy, inspektor   hledá důkazy proti Wolfovi,   které k němu vedou, divák   si je jistý, že ten Delon   vraždí více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.227/0.201